Kodėl taip nutinka? Kaltinkite pagirių dieną apimantį nevaržomą apetitą, skelbia „The Daily Mail“.

Rūpinatės savo figūra? Pats metas suklusti. Pakanka vos kelių alkoholinių gėrimų, ir jūsų pastangos nueis šuniui ant uodegos.

Anot specialistų, vienas vakaras su taure per savaitę jus gali pasunkinti net kilogramu.

Daugiausiai papildomų kalorijų gaunama ne iš paties suvartoto alkoholio, kuris yra pakankamai kaloringas, bet iš maisto, kurį suvalgome kartu su juo ar pagirių dieną.

Pavyzdžiui, audringas vakaras su draugais bare ir vėlyvi sotūs kitos dienos pusryčiai – mažiausiai 5000 papildomų kalorijų.

Net jeigu stengiatės maitintis sveikai, vienas nuodėmingas vakaras per savaitę per metus jus gali pasunkinti net 6-12 kilogramų.

Organizacija „Slimming World“, kuri užsakė apklausą apie alkoholio vartojimą, teigia, jog reikia atlikti dar daugiau tyrimų, analizuojančių svorio ir alkoholio ryšį.

Apklausa, kurioje dalyvavo daugiau nei 2 tūkst. britų, atskleidė, jog alkoholio vartojimas pastebimai prisideda prie Jungtinę Karalystę apėmusios antsvorio epidemijos.

Paaiškėjo, jog vidutinis vyras pradeda gerti ir valgyti daugiau nei ketino išgėręs alkoholio kiekį, prilygstantį dviem litrams alaus. Peržengus šią ribą, dar vienas gėrimas kartu su kaloringu maistu (pavyzdžiui, pica, traškučiais, mėsainiu) padovanoja 6940 papildomų kalorijų. Šis skaičius daugiau nei tris kartus viršija rekomenduojamą paros kalorijų normą.

Alkoholis padovanoja 1795 papildomas kalorijas, dar 3126 kalorijos gaunamos kartu su tą vakarą suvalgomu kaloringu maistu. Kitą dieną suvalgomos dar papildomos vidutiniškai 2025 kalorijos.

Kalbant apie moteris, moterims lūžio taškas įvyksta išgėrus vos dvi ar tris taures vyro. Tokiais atvejais jos suvartoja 5725 papildomas kalorijas – beveik tris kartus daugiau nei rekomenduojama paros norma.

Beveik 60 proc. apklaustųjų teigia, jog figūrai pavojingą ribą peržengia bent kartą per savaitę.

Kaip teigia mokslų daktaras Jacquie Lavinas, alkoholis skatina priimti sveikatai ir figūrai nepalankius sprendimus, nes gerina apetitą ir gundo pamiršti saiką.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (64)