Jau kurį laiką įvairiose Lietuvos vietose, o ypač – mažesniuose miesteliuose, galima pamatyti skelbimų, siūlančių ateiti nemokamai pasitikrinti akis. Tačiau dažniausiai tokiuose skelbimuose nenurodoma nei akis tikrinanti įmonė, nei specialistų pavardės. Ir taip daroma tikrai ne dėl to, kad kažkas tiesiog pamiršo jas į skelbimą įrašyti.

Naudojamasi žmonių nežinojimu


Lietuvos optometrininkų asociacijos prezidentė, optometrininkė Vaida Kačergienė papasakojo, kodėl tokios patikros yra ne tik nelegalios, bet ir pavojingos.

Pasak pašnekovės, Lietuvoje galiojantys teisės aktai, kurie reglamentuoja tiek optometrininkų, tiek kitų sveikatos priežiūros specialistų veiklas, nurodo, kad visos sveikatos priežiūros paslaugos, tarp jų ir regos patikra, korekcinių akinių paskyrimas, gali būti atliktos tik licencijuotose įstaigose, o tokios įstaigos yra poliklinikos, optikos salonai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)