Teismo apgintas įstatymas reikalauja, kad cigaretės būtų vienoduose žalsvuose pakeliuose, be logotipų, pavadinimas ir gamintojas bus nurodomas tik mažomis raidelėmis. Tuo tarpu informacija apie rūkymo sukeliamą pavojų šauks ne tik didelėmis raidėmis, bet ir gąsdinančiomis nuotraukomis. Jose bus vaizduojamos rūkymo sukeliamos ligos, pavyzdžiui - burnos, plaučių vėžys ir kt.

Teisme nieko nepešė pasauliniai tabako industrijos gigantai, tokie kaip „British American Tobacco“ and „Philip Morris“. Trumpame teismo sprendimo pranešime paaiškinama, kad dauguma teismo teisėjų įsitikinę, kad įstatymas neprieštarauja šalies Konstitucijai.

Naujos pakuočių taisyklės įsigalios nuo šių metų gruodžio 1 d.

BBC svarsto, kad šis teisme apgintas sugriežtinimas gali turėti įtakos ir kitų šalių kovos su rūkymu politikai ir sprendimams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (456)