Kaip pranešama ligoninės „Facebook“ paskyroje, toks sprendimas priimtas dėl išaugusio infekcinių ligų skaičiaus.

Taip pat klinikos dalijasi prašymu pacientų artimiesiems:

„Jeigu jaučiate nors menkiausius peršalimo simptomus, savo artimųjų į ligoninę neikite lankyti, nes dėl vieno tokio apsilankymo gali nukentėti tiek Jūsų artimasis, tiek kiti skyriuje esantys pacientai. Tai, kas sveikam žmogui gali atrodyti tik kaip menkas negalavimas, kitam gali virsti kritiniu sveikatos sutrikimu. Jeigu prie įėjimo į skyrių pastebėsite padėtas kaukes – būtinai jomis pasinaudokite. Taip padėsite apsaugoti pacientus, ligoninės personalą ir save“, – rašoma pranešime.


Nacionalinio visuomenės sveikatos centro duomenimis, praėjusią savaitę (spalio 30 d. – lapkričio 5 d.) sergančiųjų gripu, ūminėmis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis ir COVID-19 liga (koronaviruso infekcija) skaičius sumažėjo. Bendras sergamumo šiomis ligomis rodiklis siekė 739,2 atvejo 100 tūkst. gyventojų, ankstesnę savaitę (spalio 23–29 d.) rodiklis buvo 1199,7 atvejo 100 tūkst. gyventojų.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)