„Visa tai netiesa“, – per interviu „Australian Women Weekly“, kuris pasirodė balandžio 23 dieną, teigia tinklaraštininkė.

„Manau, kad sprendimas pasakyti tiesą, buvo atsakingas ir teisingas. Nepaisant visko, norėčiau, kad žmonės sakytų „Na gerai, ji tik žmogus“.

B. Gibson sukurta imperija, kuriai priklauso ir programėlė išmaniajam telefonui „The Whole Pantry“, to paties pavadinimo svetainė ir receptų knyga, pradėjo byrėti kovą, kai paaiškėjo, kad jauna moteris niekada neaukojo tūkstančių labdarai, ką žadėjo darysianti.

Kovą B. Gibson pareiškė, kad vėžys, kurį esą jos kraujyje, blužnyje, gimdoje ir kepenyse rado kažkoks terapeutas iš Vokietijos, buvo diagnozuotas „per klaidą“, tačiau primygtinai tvirtino, kad smegenų vėžiu tikrai serga.

Ji atsisakė kaip ligos, kurią esą išsigydė be vaistų, įrodymą žurnalistams parodyti savo ligos istoriją ir medikų įrašus. Dabar tokio nenoro priežastis daugiau nei aiški.

Interviu „Women‘s Weekly“ – pirmasis, kuriame B. Gibson su žiniasklaida bendravo tariamos ligos tema.

„Per interviu, vos išgirdusi nepatogų klausimą, Belle labai greitai pravirkdavo ir sunkiai rinko žodžius“, – rašo „Women‘s Weekly“.

„Ji teigia galinti valandų kalbėti, kodėl reikia vengti gliuteno, pieno produktų ir kavos, tačiau tikrai nieko nežino apie vėžį“, – teigiama straipsnyje.

Kai kovą pradėjo kilti klausimų dėl B. Gibson vėžio istorijos, socialinėje žiniasklaidoje kilo tikra pasipiktinimo banga, daug jos sekėjų pradėjo piktintis, kad ji juos išdavė ir apgavo. Tinklaraštininkė pradėjo trinti savo paskyras socialiniuos tinkluose bei tinklaraščio įrašus apie įvairias ligas.

Dauguma B. Gibson kritikavo dėl vėžiu sergantiems žmonėms sukelto pavojaus – esą ji propagavo dietą kaip veiksmingą gydymo be vaistų metodą.

Šiuo metu B. Gibson atvejį tiria „Consumer Affairs Victoria“. Leidykla „Penguin“ nutraukė jos receptų knygos leidimą, o „Apple“ nebeplatina jos programėlės išmaniesiems.

Per interviu B. Gibson teigia, kad artimiausiu metu ketina susitikti su „Penguin“ atstovais.

Nepaisant tokio pareiškimo, „Penguin“ ryšių su visuomene vadovė Camilla Subeather „Guardian Australia“ ketvirtadienį sakė, kad joks susitikimas neplanuojamas.

„Esame labai nusivylę, kad, nors ir kelis kartus prašėme oficialaus pasiaiškino dėl minėtųjų kaltinimų tinklaraštininkei, Belle į juos kaip ir nesureagavo“, – teigia C. Subeather.

„Įdėmiai skaitėme jos paskutinius interviu. Atsižvelgdami į susiklosčiusią situaciją, aiškinamės, kokios mūsų teisės ir pasirinkimo variantai. Apie jokį susitikimą, apie kurį ji užsiminė, nieko nežinau“, – teigia „Penguin“ atstovė.

„News Ltd“, kuriam pavyko gauti naujausio tinklaraštininkės interviu kopiją dar prieš jį išspausdinant, skelbia, kad tiksliai paaiškinti, kodėl melavo, B. Gibson negalėjo. Vienintelis argumentas – sunki vaikystė.

Apie tariamas sveikatos bėdas ji pradėjo kalbėti dar 2009 metais, kai pirmą kartą vienoje interneto pokalbių svetainėje pareiškė, kad jai atlikta ne viena širdies operacija, esą ji vos nemirusi ant operacinės stalo. Praėjus kelioms dienos po internete pasirodžiusių tinklaraštininkei metamų kaltinimų, socialinėje žiniasklaidoje B. Gibson pradėjo skųstis terorizuojama ir pabrėžė, kad jos patarimai „padėjo pagerinti tūkstančių žmonių gyvenimo kokybę“.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (57)