Jau kurį laiką Centro poliklinikoje darbuojasi dvi asistentės. Jos – tarpininkės tarp pacientų ir šeimos gydytojų, slaugytojų. Asistenčių darbas – skambinti pacientams ir priminti jiems apie priklausančius nemokamus tyrimus arba pasiūlyti užregistruoti pas šeimos gydytoją.

„Asistentės pacientams skambina dviem atvejais. Gauname duomenis apie savo pacientus iš Greitosios pagalbos stoties. Pavyzdžiui, jei pacientas naktį kvietė greitąją, jau kitą rytą jam paskambins mūsų asistentė ir pasiūlys tą pačią dieną užsirašyti pas šeimos gydytoją”, – pasakojo Centro poliklinikos direktorius Kęstutis Štaras.

Kitas atvejis, kai pacientas gali sulaukti asistentės skambučio, – jeigu pagal amžių jam priklauso kokie nors nemokami sveikatos tyrimai, o jis išsitirti į polikliniką neatėjo.

„Tuomet asistentės primena pacientams apie tokią galimybę ir, jeigu pacientas pageidauja, užregistruoja jį tyrimams”, – sakė K.Štaras.

Prie naujovės nepratę pacientai kartais nustemba sulaukę skambučio iš poliklinikos.

„Yra buvę, kad tuomet žmona pradeda įtariai klausinėti, kodėl taip domimasi jos vyro sveikata”, – juokėsi K.Štaras.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)