Moteris sako nė neįtarusi, kad yra nėščia, į ligoninę ji buvo paguldyta įtariant infekciją, įsiveisusią pilve. Po tyrimo echoskopu paaiškėjo, kad Lisa - 26 savaites nėščia ir nėštumo metu jai išsivystė sindromas, žinomas HELLP vardu - tai gan reta, tačiau itin pavojinga liga, pakertanti besilaukiančias moteris, galinti baigtis tiek mamos, tiek kūdikio mirtimi.

Ši liga pasireiškia hemolize (padidėjęs eritrocitų irimas), padidėjusiu kepenų fermentų kiekiu kraujyje bei itin sumažėjusiu trombocitų kiekiu. Ligai progresuojant išsivysto dalies organų nepakankamumas. Taip atsitikus, Lisa Davey buvo skubiai išvežta į operacinę kur medikai atliko cezario pjūvį.

Mažoji Danielle Alice Davey gimė 14-ka savaičių per anksti ir buvo perkelta į Karališkąją Prestono Ligoninę. Jos mama, iki įvykio dirbdavusi 80 valandų per savaitę, buvo perkelta į intensyvios terapijos palatą. Moters sveikatai pasitaisius ir jai pabudus jos laukė šokiruojanti žinia - Lisai buvo pranešta, kad jai gimė dukrytė.

Ji sakė: „negalėjau tuo patikėti - juk dirbau 80 valandų per savaitę, kilnojau labai sunkias dėžes. Net neįsivaizdavau, kad esu nėščia. Neturėjau jokių požymių”. Dukrytę mama pavadino jas prižiūrėjusios nuostabios seselės Danielle McLardie vardu.

Danielle sakė: „tai - didžiulė garbė, neabejotinai vienas geriausių mano karjeros momentų”.