Tačiau kol kas naujų viruso atvejų Lietuvoje nenustatyta, išskyrus Šiaulių respublikinėje ligoninėje gydomą šio miesto gyventoją.

Šią informaciją DELFI vėlai vakare penktadienį patvirtino premjero patarėjas Skirmantas Malinauskas.

DELFI gavo unikalius filmuotus kadrus, kuriuos matyti vaizdai iš Kauno klinikinės ligoninės, esančios Kauno miesto Šilainių mikrorajone. Ši ligoninė yra viena iš penkių infekcinių šalies ligoninių, į kurias tyrimams ir apžiūrai vežami dėl koronaviruso įtariami asmenys.
Tarp tokių, turimomis žiniomis, yra ir viename iš kurortų viešintys Italijos piliečiai.

Filmuotoje medžiagoje matyti, kaip iš greitosios medicinos pagalbos automobilio išlipa specialiais apsauginiais skafandrais vilkintys medikai, kurie į ligoninės pastatą palydi civiliai apsirengusį asmenį.
DELFI video medžiagą atsiuntęs skaitytojas teigia, kad vaizdas filmuotas penktadienį, vasario 28-ąją, nuo 18 iki 19 valandos. Per šį laikotarpį atvyko du greitosios medicinos pagalbos ekipažai ir į infekcinę ligoninę apžiūrai buvo nuvesti du asmenys.


S. Malinauskas sako, kad didelė tikimybė, jog DELFI skaitytojui pavyko užfiksuoti vaizdus, kaip greitosios pagalbos medikai į infekcinės ligoninės patalpas atvežė asmenis, kurie turėjo kontaktą su Šiaulių ligoninėje gydoma paciente. Didžioji dalis šiuo metu stebimų arba jau karantinuotų asmenų yra būtent jos kontaktai, daugiausia – tuo pačiu lėktuvu į kauną parskridę asmenys. Tokių yra iš visos Lietuvos, sakė S. Malinauskas.

Jo žiniomis, minėtu lėktuvu skrido 160 keleivių, kraujo mėginiai iki šiol buvo paimti 19-ai.

„Iš viso turime paėmę arti šimto mėginių, tačiau iki 22 valandos naujų patvirtintų susirgimų neturėjome. 14 mėginių, kurie buvo tiriami dieną, ir jie yra šiaulietės artimi kontaktai – šeima, giminaičiai, - jie nei vienas nepasitvirtino. Dabar nakčiai užkrausime laboratorijoje 26 mėginius, kurių rezultatus turėsime po 8 valandų, ryte“, - sakė premjero patarėjas.

Filmuotą medžiagą iš Kauno atsiuntęs asmuo turi aukštąjį medicininį išsilavinimą. Jis sakė galintis tik pasidžiaugti, kad saugos lygis – personalo ir paciento – atitinka „aukščiausius algoritmus, apie kuriuos mokoma medicinos studentų paskaitose“.