Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys dėkoja R. Jankauskui už darbus ir pastangas vystant bendrą organizacinę kultūrą, prie Higienos instituto prijungus kitas pavaldžias SAM institucijas: Sveikatos mokymo ir ligų prevencijos centrą, Sveikatos priežiūros ir farmacijos specialistų kompetencijų centrą, Valstybinį psichikos sveikatos centrą. Ministras naujajam vadovui kelia tikslą modernizuoti organizaciją, tampant sveikatos sistemos idėjų ir kompetencijų kalve.

„Higienos institutas išgyvena tiek organizacinį, tiek kultūrinį virsmą, sujungus kelias institucijas į vieną darinį. Naujajam vadovui keliamas tikslas paversti Higienos institutą ne tik statistinių duomenų surinkimo ir apibendrinimo centru, tačiau ir idėjų bei kompetencijų kalve, kuri reikšmingai prisidėtų prie geresnės sveikatos apsaugos sistemos. Tam visos prielaidos yra, o siekiant šio tikslo, reikia modernizuoti organizaciją, kad ji atitiktų šiandieninius standartus“, – teigia A. Dulkys.

„Tikiu, kad Higienos institutas taps organizacija, kuri gebės mokslines įžvalgas paversti veiksminga praktika, kuriant sveikesnę visuomenę, kurioje kiekvienas asmuo turi prieigą prie patikimos informacijos, inovatyvių technologijų ir individualizuotų sveikatos raštingumo ugdymo programų. Norime būti lydere sveikatos stiprinimo srityje, skatinant proaktyvų požiūrį į savo sveikatą, įgalinant kurti aplinką, kurioje kiekvienas gali siekti fizinės, psichinės ir profesinės sveikatos gerovės. Sieksime Higienos institute įdiegti efektyvią darbo kultūrą, kuri būtų adaptuota šiuolaikiniams poreikiams ir orientuota į rezultatą bei galutinį vartotoją“, – teigia naujasis Higienos instituto vadovas.

Š. Alasauskas nuo 2013 m. užėmė įvairias pareigas Higienos institute. 2013 m. pradėjęs kaip Biostatistinės analizės skyriaus vadovas, vėliau vadovavo Registrų skyriui, Institute buvo atsakingas už įvairių projektų įgyvendinimą. Š. Alasauskas yra dirbęs nacionaliniame, savivaldybės, privačiame, akademiniame, nevyriausybiniame sektoriuose, visuomenės sveikatos srityse.

Naujasis vadovas yra mokslų daktaras, Lietuvos sveikatos mokslų universitete yra apsigynęs visuomenės sveikatos krypties daktaro disertaciją. Tame pačiame universitete jis dėsto bei vykdo mokslinę veiklą aplinkos ir profesinės rizikos veiksnių poveikio sveikatai srityse.

Higienos institutas yra Sveikatos apsaugos ministerijai pavaldi institucija, kuri atlieka gyventojų sveikatos būklės ir sveikatos priežiūros įstaigų stebėseną, įvairius tyrimus, rūpinasi sveikatos sistemos darbuotojų kompetencijų ugdymu bei psichikos sveikatos stiprinimu. Institutas skaičiuoja daugiau nei 200 metų veiklos istoriją, šiuo metu jame dirba apie 190 specialistų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją