– Per metus iš Vilniaus psichiatrijos ligoninės išėjo 68 gydytojai, šį mėnesį dar 5. Jie įvardija per didelį darbo krūvį ir netenkinančias darbo sąlygas. Kas jums yra žinoma apie gydymo įstaigą, kas ten vyksta?

– Na, nieko kitaip nei visose gydymo įstaigose. Kalbant apie darbo krūvį, jokių reglamentuojančių teisės aktų gydytojams nėra. Ir iš privačių pokalbių su politikais galiu pasidalinti, kad jei jis būtų įvardintas, tai žymiai mažiau pacientų gydytojai galėtų aptarnauti. Taip yra todėl, kad sveikatos sistemoje jau daugelį metų yra lėtinis deficitas – trūksta žmogiškųjų išteklių, finansų, žinių, laiko klinikiniam darbui. Jau nebe pirmus metus apie tai kalbame, bet politikai nenori girdėti ir bendradarbiauti sprendžiant šias problemas. Lietuvos medikų sąjūdis pateikė paketą dalykų, kuriuos reikėtų sutvarkyti sveikatos sistemoje, tačiau nesulaukė nei iš ministerijos, nei iš sveikatos reikalų komiteto tinkamos reakcijos, kad tie dalykai būtų bent kiek nors tvarkomi.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)