Mažylė Dolly-Rose susižeidė rugpjūčio pabaigoje viešnagės pas močiutę metu nedideliame Rushenden’o miestelyje Kento grafystėje.

Mergaitė šokinėjo ant namo kieme esančio batuto, nesėkmingai krito ir užsigavo koją. Mažylė nenustojo verkti ir rodyti, kad jai labai skauda, todėl močiutė nutarė vežti vaiką į ligoninę Gillingham’e.

Tačiau mergaitę apžiūrėję ir sužeistos kojos rentgeno nuotrauką padarę vietos medikai nepastebėjo nieko įtartino – jie močiutei pareiškė, kad sužeidimas nerimtas.

„Jie mus nuramino ir sakė, kad tai tik nikstelėjimas. Gydytojai netgi paragino versti mergaitę stotis ant kojų, nors ši klykė iš skausmo“, – pasakojo močiutė.

Pasak jos, Dolly-Rose savijauta nepagerėjo nei tą pačią dieną, nei vėliau, agonijos ištikta mergaitė negalėjo miegoti ir aprimdavo tik išgėrus nuskausminamųjų.

Po 4 dienų jos mama Gina Gordon sulaukė skambučio iš ligoninės.

„Mums pranešė, kad peržiūrėjus rentgeno nuotrauką pastebėtas kaulo lūžis. Skubiai važiavome į ligoninę, nes reikėjo ant kojos dėti įtvarą“, – sakė mama.

„Aš iš karto supratau, kad kažkas ne taip, o medikai to nepastebėjo. Tai baisu. Ypač dėl to, kad jie Dolly-Rose vertė atsistoti su lūžusia koja“, – širdo mergaitės močiutė.

Ligoninę valdančio fondo vadovybė atsiprašė šeimos ir apgailestavo, jog mažylei teko patirti tokius kankinančius nepatogumus.

„Visada siekiame tiksliai nustatyti diagnozes pirmosios apžiūros metu, atsiprašome, kad to nepavyko padaryti atvykus Dolly-Rose.

Tokius lūžius kaip jos kartais sunku pastebėti net profesionaliausiems medikams. Dėl to rentgeno nuotraukas peržiūri ne tik jie, bet ir kolegos.

Detaliai išstudijuosime šį atvejį ir darysime išvadas, ko galime pasimokyti iš tokios situacijos, kaip tobulinti savo darbą ir tarpusavio supratimą. O Dolly-Rose ateityje suteiksime kuo geriausią rūpybą“, – nesusipratimą komentavo ligoninės klinikinių operacijų vadovas James’as Lowell’as.

Į šį įvykį sureagavo ir Karališkoji traumų prevencijos bendrija – pasak jos, su batutais susijusių traumų skaičius šalyje pasiekė rekordinį lygį: vien 2016 metais jų užregistruota apie 13 tūkst. Teigiama, kad dažniausiai susižeidžia 8 metų vaikai.