„Tas sutrikimas įrodo, kad žmoguje įsijungia tai, kas natūraliai mums duota gamtos ir Dievo – užvesti savigydą. Simptomas jau rodo, kad organizmas gydosi. Todėl mes vėl turime pasirinkimą: pradėsime išgyventi, išsigąsime, rinksimės tas priemones, kurios simptomą slopins, ar apgalvoję pasirinksime visą sistemą, kas paskatins per tą simptomą išeiti į ligą“, - laidoje „Mano sveikata“ sakė D. Laurynaitienė.

Pasak jos, žmogus formuoja sveikatą savo bendravimo ir mąstymo stiliumi. Gydytojos teigimu, kiekviena liga turi savyje bendravimo sunkumo temą.

„Pavyzdžiui, dažni peršalimo susirgimai gali būti dėl to, kad žmonės kovoja tarpusavyje, pavyzdžiui, mama nesutaria su savo vaiku“, - kalbėjo D. Laurynaitienė.

Natūropatės nuomone, virškinimo trakto sutrikimai, galvos skausmas, nuovargis, džiugesio viduje nebuvimas gali simbolizuoti tai, kad žmogui nėra gerai darbe.

„Žmogaus darbas ir veikla – ypatingai svarbi grandis. Ten ir vyksta energijos mainai: iš jo vidaus, per jo atidavimą savęs. Ten ir užsimezga tai, kaip žmogus save pakraus. Jei žmogus atlieka darbą jį mylėdamas ir gerbdamas, tame darbe jis jaučiasi kūrėju“, - kalbėjo gydytoja.

Pasak jos, jeigu atėjus į darbą žmogus jaučia, kad tai ne jo, jis negali ten atrasti džiugesio ir atlikti jo iki galo gerai, tada reikėtų to darbo atsisakyti. Arba, pataria D. Laurynaitienė, galima naujai pasižiūrėti į darbą: ateiti į jį ir pagalvoti: o ką aš čia galėsiu padaryti gero?

„Jeigu žmoguje užsifiksuoja pyktis, kenčia kepenys, jeigu žmoguje daug baimės, įtampos dėl gyvenimo vyksmo, dažnai kenčia inkstai, jeigu žmogui yra liūdna, nes jis nesugeba kitaip pasižiūrėti į įvykius, jame dažnai gali pasireikšti plaučių sistemos ligos“, - ligų priežastis vardijo gydytoja.

Vienas iš stipriausių vaistų, kurį gydytoja sako išrašanti žmonėms – tai meilė ir pagarba žmogaus žmogui. „Visos ligos yra žmogaus su žmogumi bendravimo klaidos“, - sakė D. Laurynaitienė.

Visą laidos „Mano sveikata“ įrašą klausykite ČIA.