Tačiau, anot šios ligoninės II infekcinių ligų skyriaus vedėjos Estelos Tamašauskienės, būna ir tokių ligonių, kuriems infektologų ir kitų Kauno klinikinės ligoninės specialistų pagalbos prireikia po maudynių tvenkinyje ar kokiame kitame vandens telkinyje.

„Patartina visiems, kurie mėgsta vasaros maudynes ir vos tik randa kokį vandens telkinį, į jį įpuola, nerizikuoti, kiek tai įmanoma, saugoti savo sveikatą ir pasistengti išvengti galimų infekcijų. Žinoma, paprasta akimi bakterijų vandenyje niekas negali įžiūrėti, bet jeigu tik žmogui kyla kokių nors abejonių dėl vandens švarumo, verčiau tokiame vandenyje nesimaudyti, kad neužsikrėstume žarnyno infekcijomis. Tiesa, po maudynių upėse infekcijos - itin retos. Nors būna atvejų, - irgi labai retai, kai uždarose patalpose, kur yra dušai ar kondicionieriai, užsikrečiama legionelioze. Tačiau šia liga susirgusių ligonių mūsų įstaigoje gydosi vos 2-3 per metus.

Be jokių išimčių visiems mūsų ligoniams, jeigu tik infekcija įtariama, daromi laboratoriniai sveikatos tyrimai. Be to, klausiame kiekvieno, ką valgė, kas galėjo jam sukelti viduriavimą, karščiavimą, pilvo skausmus. Turint tyrimų rezultatus, kiekvienam susirgusiajam parenkamas tinkamas gydymas, ir paprastai po 3-5 stacionare praleistų dienų ligonis sveikas keliauja į namus", - naujienų agentūrai ELTA pasakojo Kauno klinikinės ligoninės skyriaus vedėja E. Tamašauskienė.

Jos teigimu, galimi ir gydymosi namie atvejai, jeigu žarnyno infekcija susirgęs žmogus yra jaunas, neserga gretutinėmis ligomis, jei jo sveikatos būklė nėra sunki. Tačiau sunkiau sergant, geriau gydytis ligoninėje.

ELTA primena, jog Kauno miesto ribose periodiškai, kas dvi savaites, vanduo laboratoriškai yra tiriamas tik trijuose savivaldybės oficialiai įrengtuose paplūdimiuose - prie Kauno marių ir Lampėdžio ežero.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)