Valstybinės visuomenės sveikatos priežiūros tarnybos duomenimis, pirmąją Naujųjų metų savaitę - sausio 2-8 dienomis - sergamumo šiomis ligomis rodiklis buvo 37 atvejai, tenkantys 10 tūkst. gyventojų. Jis šiek tiek didesnis, palyginti su paskutiniąją praėjusių metų savaite.

Pasak visuomenės sveikatos priežiūros tarnybos specialistų, viena iš galimų priežasčių, kodėl pastarąsias dvi savaites sumažėjo sergamumo gripu ir ūmomis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis rodikliai - mokinių atostogos. Dalis susirgusių vaikų greičiausiai į medikus nesikreipė ir namuose gydėsi patys. O oficialioji sergamumo statistika fiksuoja tik atvejus, kai pacientai kreipiasi į gydymo įstaigą.

Labiausiai sergama Vilniaus apskrityje. Čia sergamumo rodiklis - 53.

Mažiausiai sergančiųjų - Alytaus apskrityje. Čia užregistruoti 25 atvejai.

Sergamumo rodiklis - tai susirgimų atvejai, vidutiniškai tenkantys 10 tūkstančių gyventojų. Kai šis rodiklis peržengia 100, skelbiama epidemija. Ji Lietuvoje kyla beveik kiekvienais metais. Ilgamečiai stebėjimai rodo, jog gripas ir viršutinių kvėpavimo infekcijų sukeltos ligos dažniausiai įsisiautėja sausio-kovo mėnesiais ir trunka kelias savaites.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją