Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro duomenimis, ketvirtąją metų savaitę – sausio 25-31 dienomis – bendras Lietuvos sergamumo gripu ir jam artimomis ligomis rodiklis buvo 124,28 atvejo, tenkančio 10 tūkst. gyventojų. Pernai tuo pačiu metu sergančiųjų buvo mažiau – 79,4 atvejo.

Lietuvoje iš 10-ies apskričių sergamumo rodiklis didesnis nei 100 atvejų 10 tūkst. gyventojų registruotas septyniose apskrityse: Alytaus, Telšių, Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Tauragės, Panevėžio. Trijose apskrityse: Šiaulių, Utenos, Marijampolės sergamumo rodiklis siekė nuo 90 iki 98,4 atvejo 10 tūkst. gyventojų.

Palyginus pastarosios savaitės sergamumo gripu ir ūmomis viršutinių kvėpavimo infekcijomis rodiklį su ankstesnės savaitės duomenimis, padidėjęs sergamumas minėtomis ligomis registruotas visose Lietuvos apskrityse. Nors kai kuriose apskrityse sergamumo rodiklis yra didesnis nei 100 atvejų 10 tūkst. gyventojų, gripo epidemija dar nėra skelbiama.

Užkrečiamų ligų ir AIDS centro medikai primena, kad sergamumas gali būti laikomas epideminiu, kai sergamumo gripu ir ūmiomis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis rodiklis yra ne mažesnis kaip 100 atvejų 10 tūkst. gyventojų per savaitę, o klinikinių gripo atvejų skaičius sudaro apie 30 proc. visų registruotų gripo ir kvėpavimo takų infekcijų atvejų.

Visoje Lietuvoje dėl gripo į ligoninę praėjusią savaitę buvo paguldyta 240 žmonių. Iš jų – 159 vaikai. Dvylika iš hospitalizuotų asmenų paguldyti į intensyviosios terapijos skyrių. Daugiausiai į ligoninę dėl gripo buvo paguldyta Vilniaus, Kauno, Panevėžio apskrityse.