Šį ketvirtadienį, ar neuždaryti laikinai vaikams mokyklos, spręs ir Generolo Povilo Plechavičiaus jaunojo kario mokykla. Sprendimas bus priimtas įvertinus, kiek mokinių į klases neatėjo dėl gripo bei ūmių viršutinių kvėpavimo takų infekcijų.

Anot Kauno miesto savivaldybės administracijos Švietimo ir ugdymo skyriaus vedėjo dr. Antano Bagdono, susirgus didesniam būriui auklėtinių, tuštėja ir kitų mokyklų klasės bei vaikų darželių grupės. "Svirnelio" darželyje laikinai sumažėjusios grupės sujungiamos.

ELTA primena, kad pastarąjį kartą gripo epidemija Kaune buvo skelbta 2011-ųjų sausio gale. Šįmet gripas, uždelsus kreiptis į gydytojus, vienai dvylikametei mergaitei dėl komplikacijų baigėsi mirtimi.

Lietuvos sveikatos mokslų universiteto Kauno klinikų Vaikų ligų klinikos vadovas prof. Rimantas Kėvalas trečiadienį vykusioje spaudos konferencijoje teigė, jog gripas ypač pavojingas kūdikiams - vaikams iki trejų metų, nes jų imunitetas dar nėra susiformavęs. Tačiau netinkamai gydantis gripas gali sukelti rimtų komplikacijų ir vyresnio amžiaus vaikams bei suaugusiems ligoniams.

"Jei susirgusio vaiko būklė negerėja, jei nepadeda arbatos ar kitos namų priemonės, jei atsiranda papildomų simptomų - dažnėja širdies plakimas, kvėpavimas, kyla temperatūra, vaikas tampa vangus, mieguistas, - reikia nedelsti ir kreiptis į gydytoją. Tėvai būtinai turi reaguoti į pasikeitusią vaiko sveikatą.

Dera žinoti, kad niekas taip veiksmingai nepadeda išvengti gripo kaip skiepai. Skiepyti galima vaikus nuo pusės metų amžiaus. Juolab savo vaiką mylintys tėvai turėtų pasiskiepyti ir patys", - sakė prof. R. Kėvalas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)