Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys teigia, kad įdiegus vieningą atlygio sistemą, GMP tarnybos darbuotojai jau sulaukė pirmųjų darbo užmokesčių pagal naująją sistemą.

„Greitosios medicinos pagalbos tarnyba pirmiausiai buvo kuriama siekiant gerinti GMP paslaugų operatyvumą ir kokybę. Kuriant tarnybą paaiškėjo, kad iš savivaldybių perimtose GMP stotyse darbuotojams mokamas atlygis skiriasi net iki dviejų kartų, dalį lėšų naudojant kitų gydymo įstaigų poreikiams. Neįmanoma sukurti stiprios organizacijos be teisingumo jausmo tarp darbuotojų. Ši neteisybė buvo ištaisyta – nors prognozuota, kad tam reikės apie dviejų metų, tačiau vieninga atlygio sistema įdiegta vos per pusmetį. Dabar nepriklausomai nuo to, kur dirbama, už tas pačiais užduotis GMP darbuotojams atlyginama visoje Lietuvoje vienodai. Tikiu, kad tai sustiprins GMP tarnybą ir padės jai tapti vienu patraukliausių darbdavių Lietuvoje“, – sako ministras.

Arūnas Dulkys

GMP tarnybos generalinis direktorius Nerijus Mikelionis neabejoja, kad skaidriai ir sąžiningai skaičiuojamas darbo užmokestis ne tik padės motyvuoti esamus darbuotojus, bet ir pritraukti naujus. Tarnybos darbo užmokesčio fondas šiemet sieks 90 mln. eurų.

Nerijus Mikelionis

„GMP tarnybos darbo kokybė tiesiogiai priklauso nuo jos darbuotojų motyvacijos ir profesionalumo, todėl tam skiriame ypatingą dėmesį. Sukūrėme šiuolaikišką ir vieningą atlyginimų sistemą, sudarome sąlygas darbuotojams kelti kvalifikaciją, ruošiamės atnaujinti automobilių parką, renovuojame pastotes ir didiname jų skaičių – visos šios permainos jau vyksta, ir gerėjančius darbo rezultatus tikimės pamatyti jau netrukus“, – teigia GMP tarnybos vadovas N. Mikelionis.

Vieninga nacionalinė GMP tarnyba buvo įkurta 2023 m. liepos 1 d. sujungus anksčiau savarankiškai funkcionavusias 16 GMP stočių, 30 Priminės sveikatos priežiūros centrų padalinių ir 2 privačias GMP įstaigas. Per pirmąjį darbo pusmetį tarnyba įgyvendino Europos Sąjungos lėšomis finansuojamą projektą „Pasirengimas įgyvendinti naują greitosios medicinos pagalbos paslaugų teikimo modelį“, kurio metu buvo analizuojamas tarnybos darbas ir stiprinamas jo efektyvumas, taip pat surengti mokymai 2380 tarnybos darbuotojų.

Greitoji medicinos pagalba

Nuo praėjusių metų vidurio įrengtos penkios naujos pastotės Vievyje, Ventoje, Ramygaloje, Birštone ir Ariogaloje, dar penkios artimiausiu metu atsiras Šaukėnuose, Merkinėje, Skaudvilėje, Simne ir Neringoje.

Iki 2027 m. GMP tarnyba sulauks 50 mln. eurų vertės investicijų iš Europos Sąjungos. Didžioji dalis lėšų bus skirta automobilių parko atnaujinimui, kita dalis – infrastruktūros ir pastočių patalpų atnaujinimui, skaitmenizavimui, GMP specialistų mokymams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją