Moterys nieko įtartino nepastebėjo, ginekologo asistentėms įtarimas kilo tik po kelerių metų. Dabar medikas iš Šiferštato (Vokietija) stojo prieš teismą, praneša spiegel.de.

Ginekologo padėjėjas nuolat išgąsdindavo tas pats keistas garsas, kuris pasigirsdavo kaskart jam atidarant ar uždarant vadinamąjį slaptą stalčių, stovintį po ginekologine kėde. Abi padėjėjos ne vieną kartą tikrino tą stalčių, tačiau kaskart jis būdavo tuščias.

Ir taip ilgus metus. Tas įtartinas garsas pasigirsdavo kaskart, kai pacientė įsitaisydavo ant kėdės. Nei vienai asistentei apžiūros metu Joachimas K. būti šalia neleisdavo, aiškindamas, kad taip jis nori sustiprinti savo klienčių pasitikėjimą juo.

Ketvirtadienį, rugsėjo 5 dieną, 58 metų ginekologas stojo prieš Frankentalio apygardos teismą. Jam teks atsakyti už seksualinę prievartą ir labai intymios gyvenimo sferos pažeidimą. Jo aukomis tapo 1484 moterys.

Joachimo K. klinikoje Šiferštate nuo 2008 metų gegužės iki 2011 metų rugpjūčio slapčia buvo padarytos 36 146 fotografijos, taip pat rasti 62 vaizdo failai. Medžiagoje užfiksuotos nuogos moterų genitalijos tuo metu, kai jis rankomis ar naudodamas specialią įrangą jas apžiūri. Pusnuogė pacientės buvo fotografuojamos ir persirengimo kabinoje bei apžiūrų kabinete ant gulto. Tyrėjai tvirtina, kad tai vienintelė tokia byla šalies mastu.

Tarp nukentėjusių yra ir paties gydytojo suaugusi dukra, 13-14 metų mergaitės, pagyvenusios moterys, nėščiosios, netgi viena tą pačią dieną persileidimą patyrusi pacientė ir daugelis kitų, kurios pasitikėjo šiuo mediku ir lankėsi pas jį jau du dešimtmečius. Tarp jų buvo ir nemažai turkių, mat žinodamas šios šalies ypatumus, jis sugebėjo išsklaidyti šių moterų nuogąstavimus.

Skaitmeninis fotoaparatas apžiūrų metu buvo laikomas slaptajame stalčiuje – iš čia tas girgždėjimas. Tarp pacienčių apsilankymų fotoaparatą medikas paslėpdavo, todėl jo padėjėjoms jį aptikti pavyko tik 2011 metų liepą, kai kartą Joachimas K. jį pamiršęs paliko stalčiuje.

Daugiau nei 23 metus šio gydytojo asistentėmis dirbančios moterys buvo apstulbusios. Jos pažinojo jo žmoną, su ja jis gyveno to paties pastato, kuriame įsikūrusi klinika, pirmame aukšte. Žmona retkarčiais padėdavo savo vyrui darbe. Pora turėjo du suaugusius vaikus.

Padėjėjoms Joachimas K. liepdavo apsilankiusias pacientes registruoti specialiame lape, kuriame jis vėliau ranka žymėdavo kažkokius skaičius. Paklaustas jis paaiškino, kad tai daro statistiniais sumetimais.

Iš tiesų taip jis archyvavo nuotraukas, kurias per pietus ar vakare atskirame klinikos kabinete sudėliodavo į katalogus. Numeris šalia pacientės vardo reiškė turimų jos nuotraukų skaičių. Vaizdo medžiaga buvo saugoma atskiruose aplankuose, pavadintuose sutrumpinimais „Tü“, „Thai“ ar „Adip“ (turkės, tailandietės, nutukusios, red.). Tyrėjams taip ir nepavyko išsiaiškinti, ką reiškia trumpinys „GF“, pats kaltinamasis to atskleisti nepanoro. Iki šiol nėra įrodymų, kad šias nuotraukas ginekologas būtų perkėlęs į internetą.

Per kratą tyrėjai aptiko erotinę literatūrą apie fetišus ir „brutalų seksą“, maišą dėvėtų moteriškų apatinių, kuriuos, kaip vėliau pripažino per apklausą, Joachimas K. pavogė atlikdamas praktiką Špejerio ligoninėje. Kalbėdamas su tyrėjais ginekologas prisipažino, kad iš pradžių savo aukas atsirinkdavo pagal tam tikrus kriterijus: „Ne per sena, nelabai raukšlėta, gražių moteriškų formų, skusta intymia vieta“.

Tačiau netrukus pradėjo fotografuoti be jokios atrankos visas iš eilės.

Per dieną buvo padaroma apie penkios dešimtys nuotraukų, jose buvo užfiksuojamos penkių-dešimties pacienčių genitalijos. Kaltinamasis tvirtino, kad medžiagą rinko medicininiais tikslais, seksualinio jaudulio, esą, ji jam nekėlė. 58 metų vyras jam mestus kaltinimus neigia ir tai suprantama, nes ant kortos pastatyta labai daug. Kliniką jis buvo priverstas uždaryti, teko išsikraustyti iš Šiferštato, o ir jo finansinė situacija yra „pražūtinga“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (287)