„Ir dabar šias greta viena kitos esančias įstaigas gyventojai neretai painioja. Nuo vasaros pradžios, įsteigus Sveikatos centrą, ne tik bus mažiau painiavos, bet ir paslaugas bus galima teikti paprasčiau ir kokybiškiau. Pavyzdžiui, gydytojai dėl pacientų sveikatos būklės galės iš karto pasikonsultuoti su kitais centre dirbančiais specialistais“, – sako Klaipėdos rajono vicemeras Vytautas Butkus.

Kaip nurodo rajono savivaldybė, Sveikatos centras steigiamas siekiant tobulinti įstaigose teikiamas paslaugas, taip pat užtikrinti efektyvesnę jų veiklą ir, žinoma, gerinti asmens sveikatos priežiūros paslaugų prieinamumą ir kokybę Klaipėdos rajono savivaldybės gyventojams.

Įgyvendinus pokyčius, pacientais rūpinsis visa šeimos gydytojo komanda: slaugytoja, akušeris, kineziterapeutas, gyvensenos medicinos specialistas, socialinis darbuotojas, atvejo vadybininkas ir apylinkės administratorius.

Bus teikiamos ir mobilios paslaugos – odontologinės gulintiems pacientams, mobilios sveikatos priežiūros paslaugos gyventojams arčiau namų ar namuose, taip pat slaugos namuose, cukrinio diabeto slaugos, dienos ir ambulatorinės chirurgijos, vaikų ir suaugusių dienos stacionaro ir kitos paslaugos.