"Berniuko būklė išlieka sunki, tačiau vis gerėjanti po truputį (...) Jis dar turėtų būti laikomas reanimacijoje bent 24-48 valandas", - BNS pirmadienį ryte sakė Kauno medicinos universiteto (KMU) Vaikų klinikų vadovas Rimantas Kėvalas.

Pasak mediko, berniukui vis dar yra dirbtinai ventiliuojami plaučiai, palaikoma kitų gyvybiškai svarbių organų veikla.

Kartu su berniuku atvežta jo sesuo yra iškelta iš reanimacijos skyriaus, tačiau vis dar gydoma ligoninėje.

Du vaikai iš Šakių - 1998 m. gimęs P.J. ir 1994 m. gimusi G.J. - į Kauno ligoninę buvo atvežti šeštadienį apie 17 val. Panašiu metu šeštadienį į Kauno klinikas dėl panašių įtarimų apsinuodijus chloru iš minėto baseino pristatytas ir suaugęs vyras, jo būklė sekmadienį buvo gera.

Anot R.Kėvalo, sekmadienį dėl panašių negalavimų į KMU Vaikų klinikas nebuvo kreiptasi.

Medikas teigė manąs, kad vaikai apsinuodijo chloru.

"Tai klasikinis apsinuodijimas chloru. Chloras yra sunkesnis už orą, jis laikosi apačioje, 30 - 40 centimetrų žemiau už orą, gal buvo sutrikusi kokia ventiliacija, tai tikrai negalėjo būti individuali žmogaus reakcija", - BNS sekmadienį yra sakęs R.Kėvalas.

Sveikatos apsaugos ministerijos Ekstremalių sveikatai situacijų centro vadovas Vytautas Gailius BNS pirmadienį sakė, kad, jo žiniomis, dėl panašių sveikatos sutrikimų sekmadienį daugiau žmonių nesikreipė. Tai BNS patvirtino ir Kauno visuomenės sveikatos centras.

Anot "Impuls" atstovės, rinkodaros ir pardavimų vadovės Svetlanos Kavinos, baseinas dirbo tiek sekmadienį, tiek pirmadienį.

Sekmadienį "Impuls" atstovė sakė, kad "kol kas tėra tik prielaida, kad dėl vaikų sveikatos sutrikimų kaltas chloras", laukiama išsamesnės informacijos iš tyrimą atliekančių institucijų.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją