Sėkmingą karjerą padaręs finansų direktorius, atsakingas už daugiamilijoninius sandorius, savo šeimai galėjo suteikti nemažai prabangos, rašo dailymail.co.uk.

Šeima dažnai atostogaudavo užsienyje, o Charlie galėdavo sau leisti keturis kartus per savaitę pažaisti golfą ir mėgautis smagia daugybės draugų bei pažįstamų draugija.

Tačiau nepraėjus nė 12 valandų, 45 metų vyro gyvenimas pasikeitė amžiams – jis patyrė stiprų insultą, kuris ištrynė visą jo atmintį nuo pat tos dienos, kai atėjo į šį pasaulį.

Jis negalėjo prisiminti savo vestuvių ar dviejų dukterų gimimo.

Jis neprisiminė nieko iš du dešimtmečius trukusios banko finansų vadovo karjeros, nei savo mėgstamų patiekalų, televizijos programų ar bičiulių.

Vyras nebežinojo, kas jis toks.
Tačiau blogiausia, kad Charlie, gyvenantis Škotijos Kintoro mieste, nebegalėjo pažinti savo šeimos.

Kai vyras atgavo sąmonę, šalia jo lovos stovėjo žmona Jackie, su kuria jis gyveno jau 20 metų.

„Žiūrėjau į tą moterį, o ji man sako: „Tai aš, tavo žmona Jackie“, - pasakojo Charlie. – Tačiau aš neturėjau supratimo, kas ji tokia“.

Kitą dieną Jackie į ligoninę atsivedė jųdviejų dukras – septynerių metų Chloe ir dvejų Sophie.

„Pažiūrėjęs į jas pamaniau, kad jos turėtų būti mano, bet nė nenutuokiau, kokie yra jų vardai“, - teigė vyras.

Jo žmona kelis kartus pakartojo mergaičių vardus bei amžių ir stumtelėjo vyresnėlę apsikabinti su tėvu.

„Jaučiausi keistai, apkabindamas tą mažą, nepažįstamą mergaitę. Mačiau, kad Jackie negali suvaldyti ašarų. Buvo siaubinga nepažinti savo paties vaikų“, – teigė vyras.

Po insulto Charlie prarado ne tik atmintį. Visa dešinė jo kūno pusė nuo veido iki kojų pirštų liko suparalyžiuota. Jis taip pat prarado skonio pojūtį ir regėjimą abiejų akių dešinėse pusėse.

Atminties praradimas yra dažna insultų pasekmė, tačiau praeities užtemimo laipsnis ir mastas priklauso nuo to, kuri smegenų sritis buvo pažeista, aiškino Notingamo universiteto neuropsichologas ir Insulto draugijos atstovas, profesorius Alanas Sunderlandas.

„Daugumą pacientų po insulto apleidžia tik trumpalaikė atmintis – jie nebeprisimena tik pastarojo meto įvykių, nes tolimoji atmintis išsisaugo geriau, - sakė jis. – Charlie atvejis yra retas, tačiau nėra negirdėtas“.

Vyras dabar pripažįsta, kad prieš nelaimę pernelyg daug dirbo, maitindavosi nereguliariai ir dažniausiai greitu maistu. Nors jis nerūkė, turėjo antsvorio ir mėgdavo išgerti alaus – nuo 40 iki 50 alkoholio vienetų per savaitę.

Po insulto Charlie perėjo intensyvius kalbos terapijos ir fizioterapijos kursus ir po dešimties savaičių jau galėjo pasidaryti sau arbatos, paprasto maisto, taip pat pasirūpinti asmenine higiena. Ir nors fizinės insulto pasekmės išliko iki šiol, skaudžiausiai smogė suvokimas, kad jis nieko neprisimena.

„Turėjau priimti viską, ką man sakė žmonės – faktus apie save, kas jie tokie, ką aš mėgau daryti. Jiems teko perpasakoti kiekvieną mano praeities dalį. Nepaisant to, reikšmingų spragų išliko iki šiol“, - pasakojo vyras.

„Mano santykiai su Jackie taip pat yra nauji, nes negaliu prisiminti, kokie jie buvo anksčiau! Žinoma, jai skaudu, kad negali dalytis su manimi gražiais prisiminimais“, - apgailestavo jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)