Kaip portalui lrt.lt sakė RVUL klinikinės toksikologijos gydytoja Gabija Laubner-Sakalauskienė, vilnietis į ligoninę atvežtas greitosios medicinos pagalbos automobiliu.

„Vyras buvo itin haliucinuojantis, psichomotoriškai susijaudinęs, agresyvus ir neadekvatus, drebantis. Žmogus visiškai nesiorientavo aplinkoje, neturėjo laiko nuovokos. Jam pasireiškė psichozė. Tokia būklė sunki ir pavojinga. Pacientą teko panardinti į dirbtinę komą, intubuoti“, – portalui sakė G. Laubner-Sakalauskienė.

Gabija Laubner

Tai, kad vyras vis dar ligoninėje, G. Laubner-Sakalauskienė patvirtino ir portalui Delfi. Pasak gydytojos, ligoninėje nedažnai pasitaiko pacientų, kurie sąmoningai būtų suvalgę nuodingų grybų. Šis vyras patikėjo vaizdo įraše feisbuke pateikta informacija, neva raudonosios musmirės padeda užmigti.

Musmirė

Jau kelias savaites feisbuke plinta vaizdo įrašas, kuriame vyras valgo džiovintas raudonąsias musmires ir pasakoja, jog musmirės neva yra ir vaistas, ir maistas. Įrašas peržiūrėtas 59 tūkstančius kartų, o po juo dar galima rasti komentarų, neva tik „sisteminėse“ mokyklose mokoma, kad musmirės nuodingos.

Visgi musmirė turi net kelias žmogui itin pavojingas medžiagas. Tai muskarinas, muskaridinas, muscimolas, bufoteninas, iboteno rūgštis (kai kurios jų turi haliucinogeninių savybių).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)