Nepranešama, kiek ši žmogaus žarnyno bakterijos atmaina pavojinga žmogui. „Tyson Fresh Meets“ pabrėžė, kad sunaikino faršo partiją savo noru dėl profilaktikos.

Kompanija pripažino, kad sprendžiant iš datos, didžioji dalis faršo jau greičiausiai buvo suvartota. Kompanija primygtinai paragino amerikiečius patikrinti šaldytuvus, o jei rastų pakuočių su užkrėstu faršu, išmesti arba grąžinti gamintojui.

Vasarą Europoje kilo žarnyno infekcijos epidemija, ypatingai didelis protrūkis – Vokietijos šiaurinėje dalyje. Iš pradžių manyta, kad bakterijų buvo iš Ispanijos atgabentuose agurkuose, tačiau ši hipotezė nepasitvirtino. Paskui pranešta, kad infekcija galėjo pasklisti iš ūkio Žemutinėje Saksonijoje, tiekusi sojų daigus.

Birželio pradžioje pranešta, kad susirgimų priežastis – retas E. coli štamas, serotipas 0104: H4. Mutavęs štamas anksčiau nebuvo žinomas, jis atsparus daugumai antibiotikų.

Liepos pabaigoje Vokietijos valstybinis institutas pranešė kad E. coli epidemija Europoje baigėsi. Persirgo 4 400 Europos ir JAV gyventojų, 50 žmonių mirė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją