„Šiuo metu „AstraZeneca“ Europos vaistų agentūrai yra pateikusi tik informaciją apie klinikinius bandymus. Mums reikia papildomų duomenų apie jų vakcinos kokybę“, – sakė N. Wathionas.

Be to, „AstraZeneca“ dar nepateikė oficialios paraiškos, kuri būtina siekiant rekomendacijos naudoti vakciną.

Oksfordo universitetas ir farmacijos įmonė „AstraZeneca“ praėjusią savaitę pateikė Jungtinės Karalystės vaistų priežiūros institucijai prašymą leisti platinti jų sukurtą vakciną nuo COVID-19.

Pasak žiniasklaidos, Britanijoje ši vakcina gali būti patvirtinta artimiausiomis dienomis, o sausio 4 dieną būtų galima pradėti ją naudoti.

„AstraZeneca“ buvo pirmoji farmacijos kompanija, pasirašiusi sutartį su Europos Komisija dėl 300 mln. vakcinos nuo COVID-19 dozių tiekimo su galimybe parduoti blokui dar 100 mln. dozių.

Šiuo metu Bendrijoje skiepijama kompanijų „Pfizer“ ir „BioNTech“ vakcina, kurią Europos Komisija patvirtino gavusi teigiamas EVA rekomendacijas. Sausio 6 dieną numatytas susitikimas, kurio metu EVA spręs dėl leidimo naudoti „Moderna“ vakciną nuo COVID-19.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)