Pasak medikų, erekcijos sutrikimas – pirmas signalas, kad po 3-4 metų vyrui gali įvykti infarktas, pasibaigsiantis mirtimi. Taigi jis patikimai nurodo į prasidedančias sunkias širdies ir kraujagyslių ligas. Mat varpos kraujagyslės, palyginti su širdies kraujagyslėms, yra daug ilgesnės ir daug siauresnės. Kuo smulkesnė kraujagyslė, tuo greičiau pajuntame sutrikimus.

Lietuvoje daugiau kaip pusė 55-erių ir vyresnių vyrų serga kraujotakos sistemos ligomis, infarktą patiria jau ir 35-40-mečiai. Daugelis jų būtų išvengę sunkių padarinių, jeigu būtų atkreipę dėmesį į pirmuosius ligos simptomus ir kreipęsi pagalbos į specialistus.

Deja, į gydytojus kreipiasi tik labai nedidelė dalis vyrų, varginamų erekcijos sutrikimų, – mažiau nei 10 proc., nors erekcijos sutrikimų skaičius, specialistų teigimu, tiesiogiai susijęs su amžiumi: 40 metų vyrų grupėje jų yra apie 40 proc., 50 metų – apie 50 proc. ir t. t.

Todėl medikai primygtinai siūlo vyrams atlikti šį testą. Pažymėkite tik vieną atsakymo laukelį. Prisiminkite, kad į šiuos klausimus nėra nei teisingų, nei klaidingų atsakymų. Jeigu gautas balas mažesnis nei 21, rekomenduojama kreiptis į gydytoją.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (131)