45 metų vyras į medikus kreipėsi dėl negalėjimo šlapintis ir pasirodžiusio kraujo.

Pora medikams papasakojo, kad erekcijos problemą panašiais būdais jau sprendė ne kartą. Prieš tai vieną kartą partnerė į vyro šlaplę „įkišo šiaudelį, pritvirtintą prie impregnavimui skirto purškalo skardinės, ir ėmė purkšti priemonę“.

Po incidento su sandarinimo putomis vyro erekcijos problemas papildė bėdos šlapinantis, situacija vis blogėjo. Ligoninėje atliktas kompiuterinės tomografijos tyrimas parodė, kad sandarinimo putos iš nelaimėlio šlaplės nukeliavo į jo šlapimo pūslę.

Sandarinimo putos

Nuspręsta atlikti cistotomiją – atverti šlapimo pūslę. Operacijos metu medikų komandai pavyko iš paciento šlapimo pūslės pašalinti sandarinimo putų likučius. Deja, bet dėl pažeidimų susidarę surandėjimai buvo susiaurinę pačią šlaplę – traumos patirtos, kaip spėjama, bandant į ją įkišti įvairių objektų. Būtent dėl randų lemto šlaplės susiaurėjimo gydytojams nepavyko iš jos pašalinti likusių putų. Teko atlikti atskirą operaciją – tarpvietės uretrotomiją (gydytojai į šlaplę pateko per skylutę, kurią atvėrė vyro tarpvietėje).

Specialistams galiausiai pavyko iš šlaplės pašalinti visus sandarinimo putų likučius, tačiau paciento ateityje laukia ne viena šlaplės operacija. Medikai akcentuoja, kad tokie atvejai neretai susiję su psichinėmis ligomis, ribiniais asmenybės sutrikimais, seksualinio pasitenkinimo paieškomis ir net bandymais ištrūkti iš įkalinimo įstaigų.

„Deja, bet didžioji dalis tokių pacientų vis sugrįžta. Norint užkirsti tam kelią, būtinas psichiatrinis vertinimas. Šis mūsų pacientas pastaruoju metu pagaliau užmezgė stabilius santykius, tačiau ir toliau neturi namų, žaloja save. Pas psichiatrus nukreiptas nebuvo, nes po operacijos pasikartojančių epizodų nenustatyta. Kai tik užsitikrins stabilią gyvenamąją aplinką, bus galima svarstyti rekonstrukcinės operacijos galimybę“, – rašoma medikų išvadose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)