Viena iš „Delfi“ kalbintų pašnekovių, Rasa, savo vaiką bandė užregistruoti pas gydytoją kardiologą, nes širdyje šeimos gydytoja išgirdo ūžesį. Čia istorija ir galėtų pasibaigti, tačiau moteris susidūrė su didžiulėmis eilėmis. Vilniaus Antakalnio poliklinikoje vietą konsultacijai gavo tik vasarį, nors į registratūrą skambino dar rugsėjį.

Kita vilnietė mama taip pat bandė užregistruoti vaiką Antakalnio poliklinikoje.

„Gavome siuntimą vaikui pasitikrinti akis. Aš jau girdėjau, kad poliklinikoje didelės eilės pas akių gydytojus, tai dar per vizitą pas vaiko gydytoją pasakiau, kad „pas jus eilės“. Gydytoja tada patvirtino, kad tikrai eilės. Paskui, kai skambinau į registratūrą, paklausiau, kada vizitas pas vaikų akių gydytoją. Man atsakė, kad registracija tuo metu buvo sustabdyta“, – sakė moteris.

Tad jai teko eiti pas akių gydytoją privačioje klinikoje. Visgi, pasak pašnekovės, tokie vizitai brangiai kainuoja, o prisiminus, kad reikia mokėti ir už odontologo bei kitas paslaugas, suma susidaro nemaža.

Trečia kalbinta pašnekovė, taip pat vilnietė, pasakojo, kad pas raidos specialistą vaiką registravo balandį. Sunku net patikėti, bet šio gydytojo moteris vis dar laukia ir dabar, nes vietą gavo tik vasario mėnesiui.

Moteris tą kartą griebėsi šiaudo ir net susisiekė su Sveikatos apsaugos ministerija, kur jai rekomendavo kreiptis į kitas gydymo įstaigas. Tačiau į kitą miestą kreiptis nėra prasmės, nes taip dažnai pas logopedą ir ergoterapeutą važinėti kitur nepavyks. O Vilniuje anksčiau nei vasarį vietų nėra.

Vilnietė dar atsiuntė, ką tuo metu atrašė ministerijai: „Nuoširdžiai dėkoju Sveikatos apsaugos ministerijai ir Valstybinei ligonių kasai už pasiūlymą kreiptis į kitas įstaigas dėl ankstyvosios reabilitacijos. Kreipiausi: Vilniaus miesto kompleksinių paslaugų centras „Šeimos slėnis“ – 9 mėn. laukimo; UAB Vaikų ir jaunimo klinika „Empatija“ – nepriiminėja naujų rezervacijų, nes jau turi dideles eiles; VšĮ Centro poliklinika – šiems metams neužrašinėja ir paminėjo, kad pirmenybė teikiama Centro poliklinikos pacientams VšĮ Karoliniškių poliklinika – po metų“.

Antakalnio poliklinika mato kelias problemas

Kreipėmės į Antakalnio polikliniką su klausimu, kodėl iš tiesų joje eilės tokios didelės.

„Antakalnio poliklinikoje dirbančių gydytojų specialistų komandos darbas dėl aukštos paslaugų kokybės yra itin vertinamas pacientų. Dėl šios priežasties paslaugas Antakalnio poliklinikoje renkasi ne tik prie mūsų poliklinikos prisirašę pacientai, bet ir kitų įstaigų bei kitų miestų pacientai, kuriems reikalingos gydytojų vaikų oftalmologų ar vaikų kardiologų paslaugos.

Mūsų poliklinika viena iš nedaugelio įstaigų, kuri atidaro registracijos laikus ne vienam ar keliems mėnesiams į priekį. Stebime, kad kitose gydymo įstaigose registracijos laikai atidaromi vos mėnesiui ar keliems ir kai vietos užsipildo pacientai neregistruojami. Tuo metu mūsų poliklinikoje registracijų laikus formuojame 6 mėnesiams į priekį, todėl ir eilės atspindi realią situaciją Vilniaus mieste ir šalyje“, – buvo rašoma atsakyme.

Šiais metais į polikliniką buvo priimta 15 naujų specialistų, 31 gydytojas pasididino darbo krūvį. Per pirmus 9 šių metų mėnesius lyginant su praėjusiais metais Antakalnio poliklinika papildomai suteikė daugiau nei 20 000 gydytojų specialistų konsultacijų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)