„Punkte yra keturios palapinės, trys darbuotojai susirgo, vienas jų – pilnu etatu dirbantis mėginių ėmėjas, kurio darbui reikalingas tam tikros kvalifikacijos. Ne visada užtikriname maksimalų pajėgumą, bet didžiąją laiko dalį dirba keturios palapinės“, – portalui „Delfi“ sakė Kauno miesto poliklinikos direktorius P. Kibiša.

Jis pastebėjo, kad eilės ilgis prie testavimo punkto keičiasi. Pavyzdžiui praėjusį penktadienį po pietų jos visai nebuvo, nors tos pačios dienos vakarą eilėje vairuotojams teko laukti apie 40 minučių.

Paulius Kibiša

„Kai eilių nėra – niekas jų nefotografuoja, o kai jos nusidriekia – fotografuoja. Mes paskaičiavome, jog kilometro eilė yra aptarnaujama per 41 minutę, eilė tikrai juda“, – sakė P. Kibiša.

Nors jau anksčiau buvo kalbėta apie poreikį Kaune steigti dar vieną testavimo punktą, panašu, kad sprendimas kol kas nėra priimtas. Šiuo metu ėminius tiria trys mieste veikiančios laboratorijos, kurios dirba maksimaliu pajėgumu, o juos padidinti nėra taip paprasta. Tad per parą paėmus keliskart daugiau ėminių, tiesiog nebūtų kam juos ištirti.

Šeimos gydytojams tenka dirbti viršvalandžius

Susirgimų COVID-19 skaičiams viršijant visus ligšiolinius rekordus, didžiulius darbo krūvius tenka atlaikyti ir šeimos gydytojams.

„Mes turime labai daug papildomo darbo dėl padidėjusio sergamumo. Nes skirtingai nuo kitų ligų COVID-19 atveju pacientas turi pranešti šeimos gydytojui, kad jis kontaktavo su sergančiuoju ir turi simptomus, jeigu jam diagnozuojama COVID-19, jis turi būti reguliariai stebimas, su juo laikas nuo laiko turi būti kontaktuojama.

Eilė prie Covid-19 testavimo punkto Kaune

Net ir pasibaigus ligai apie tai jis turi informuoti šeimos gydytoją, o jis tuos duomenis įvesti į e-sveikatos sistemą. Jeigu paprastai ligai reikėdavo vieno įrašo, tai čia jau reikia keturių ar penkių“, – sakė Kauno poliklinikos vadovas P. Kibiša ir minėjo, kad dėl ženkliai padidėjusio darbo krūvio ir daug laiko atimančio kanceliarinio darbo medikai dirba viršvalandžius.

Situaciją komplikuoja ir tai, kad koronavirusine infekcija užsikrečia ir patys medikai, šiuo metu serga 84 Kauno poliklinikos darbuotojai.

Medikams žadama mokėti už viršvalandžius

„Niekur nedingo ir gripas, peršalimai, kitos ligos. Gydytojai dirba viršvalandžius, mes už sausio mėnesį planuojame mokėti priedus dėl papildomo darbo. Esame dėkingi medikams, norime, kad jie gautų už tai, kiek jie dirba, tačiau darbo krūvio tai nesumažina“, – sakė P. Kibiša.

COVID-19 testavimo punktas Kaune

Kauno poliklinikos vadovas vylėsi, jog netrukus darbo krūvis medikams turėtų šiek tiek sumažėti. Planuojama elementariais atvejais, kai reikia tik suvesti duomenis į e-sveikatos sistemą tai leisti padaryti šeimos gydytojų slaugytojoms.

„Sistema kol kas laikosi, pas mus patekimas nuotolinei konsultacijai yra maždaug savaitė. Tačiau visuose padaliniuose veikia neplaninės pagalbos kabinetai, juose aptarnaujami pacientai, jeigu atvejis yra skubus arba jo šeimos gydytojas serga. Stengiamės, kiek įmanoma“, – sakė Kauno poliklinikos vadovas P. Kibiša.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)