Pasak sveikatos apsaugos pareigūnų, Teresa Romero buvo dukart užėjusi į ispanų misionieriaus Manuelio Garcia Viejo palatą – kartą jo nuprausti, o kitą, kai jis mirė rugsėjo 25 dieną, praėjus vos kelioms dienoms po grįžimo iš Siera Leonės.

Madrido ligoninės „La Paz-Carlos III“ gydytojas Germanas Ramirezas pranešė, jog R. Romero sakė prisiminusi, kad palietė savo veidą pirštine, nusiimdama apsauginį kostiumą po apsilankymo karantino palatoje, kur buvo gydomas misionierius.

„Ji mano, kad prisimena, jog tai atsitiko per pirmą apsilankymą toje palatoje, bet mes dar turime tai geriau ištirti “, – sakė jis žurnalistams prie ligoninės.

„Atrodo, kad tai buvo pirštinės. Pirštinės palietė jos veidą“, – sakė G. Ramirezas ir pridūrė, jog užsikrėtusioji slaugytoja įgaliojo jį pasikalbėti su žiniasklaida.

„Gali būti , kad tas virusas (užkratas) nebuvo kokia nors klaida. Tai paprasčiausiai galėjo būti nelaimingas atsitikimas, ir logiška, kad galbūt ji negalėjo to prisiminti iš pradžių dėl savo sveikatos būklės“, – kalbėjo gydytojas.

Interviu laikraščiui „El Mundo“ G. Romero anksčiau sakė, kad slaugytoja „neturi supratimo“, kaip ji galėjo užsikrėsti virusu.

Tačiau interviu, kuris trečiadienį skelbiamas „El Pais“ interneto svetainėje, pacientė sakė, kad galėjo užsikrėsti tada, kai nusivilko apsauginį kostiumą.

„Manau, kad padariau klaidą, kai nusivilkau kostiumą. Manau, kad tai buvo kritinė akimirka, kai tai galėjo įvykti, nors nesu tikra“, – sakė ji laikraščiui telefonu iš ligoninės palatos.

Vakarų Afrikoje šis virusas pražudė beveik 3,5 tūkst. žmonių, užsikrėtusiųjų juo yra beveik 3500, o T. Romero yra pirmoji užsikrėtusi Ebola virusu už minėto regiono ribų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (76)