Kongo Demokratinėje Respublikoje atlikti laboratoriniai tyrimai parodė, kad du asmenys mirė užsikrėtę Ebolos virusu. Kaip rugpjūčio 25 d. pranešė Kongo sveikatos apsaugos ministras Felixas Kabange Numbi, šioje šalyje pirmą kartą užfiksuoti užsikrėtimo Ebolos virusu atvejai.
Anot F. K. Numbi, nuo Ebolos viruso Kongo Šiaurės Vakaruose mirė du asmenys. Taip pat šiame regione mirė dar 13 asmenų, kuriems pasireiškė simptomai, panašūs į šio viruso simptomus, rašo www.newsru.com.

F. K. Numbi patikslino, kad mėginiai tyrimams buvo paimti tame pačiame regione, kur buvo užfiksuotas hemoraginės karštligės protrūkis, nusinešęs mažiausiai 70 asmenų gyvybes. Anot ministro, karantino zona bus nustatyta 100 kilometrų spinduliu nuo Boende.

Mirtino viruso protrūkis prasidėjo šių metų vasario mėn. Gvinėjoje, o vėliau persikėlė ir į kaimynines Sierą Leonę ir Liberiją. Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) pateikiamais duomenimis, Vakarų Afrikos šalyse šiuo virusu užsikrėtė daugiau nei 2615 asmenų, 1427 iš jų mirė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)