JAE valstybinės naujienų agentūros WAM duomenimis, 35 m. Nigerijos pilietė į Indiją skrido gydytis nuo metastazinio vėžio, tačiau jos sveikatos būklė smarkiai pablogėjo persėdimo metu Abu Dabio tarptautiniame oro uoste. Sąmonę praradusią ligonę gaivinę medikai moteriai netrukus nustatė Ebolos viruso simptomus, todėl buvo imtasi visų saugumo priemonių, rekomenduojamų Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO). Velionės vyras ir penki su užsikrėtusiąja kontaktavę medikai izoliuoti, Ebolos viruso požymių jiems nenustatyta.

Ebolos virusas, dar vadinamas Ebolos hemoragine karštine, Vakarų Afrikoje jau pareikalavo daugiau kaip tūkstančio žmonių gyvybių. Epidemija šiuo metu siaučia Liberijoje, Siera Leonėje ir Gvinėjoje, tačiau 4 mirties atvejai nuo Ebolos jau užfiksuoti Nigerijoje. Ebolos virusu žmonės dažniausiai užsikrečia kontaktuodami su gyvūnai ar valgydami jų mėsą, patekęs į žmogaus organizmą virusas toliau plinta per kūno skysčius - seiles, kraują, prakaitą.

Abu Dabio tarptautinis oro uostas yra vienas stambiausių aviacijos centrų Artimuosiuose Rytuose, todėl per dieną čia atvyksta ir išvyksta tūkstančiai žmonių. PSO ekspertų teigimu, galimybė užsikrėsti Ebolos virusu keliaujant lėktuvais yra "nepaprastai maža".

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)