Specialistai oficialiai pripažino, jog dyzelinių variklių išmetamosios dujos sukelia ne tik kvėpavimo takų, bet ir šlapimo pūslės vėžį. Tokias išvadas mokslininkai pateikė po išsamių šachtų, geležinkelių darbininkų ir vilkikių vairuotojų sveikatos būklės tyrimų. Tačiau specialistų rekomendacija galioja visiems be išimties.

Tarptautinė vėžio tyrimų agentūra jau anksčiau dyzelinių variklių išmetamąsias dujas patvirtino kaip pavojingas ir žmonėms sukeliančias vėžį. Kaip tvirtina specialistai, darbas, kurio metu būtinas nuolatinis kontaktas su dyzeliniu kuru, kvėpavimo takų vėžio riziką padidina net 40 proc.

Mokslų daktaras Christopheris Portieris teigia: „Būtina mažinti riziką, mažinti dyzelinio kuro naudojimą. Mes dar neturime tikslios informacijos, kokį pavojų sveikatai kelia nedideli dyzelinių variklių išmetamųjų dujų kiekiai“. Svarbu pažymėti, jog specialistai jau bandė sumenkinti dyzelinių variklių išmetamųjų dujų pavojų sumažinę sieros kiekį dyzeliniame kure ir sukūrę efektyvesnius variklius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (73)