Tiesa, vidinį patikrinimą atlikusi Šalčininkų ligoninės administracija neigė pacientės dukters žodžius ir aiškino, kad į administraciją dėl šios situacijos net nebuvo kreiptasi.

„Mano mama viena užaugino 5 vaikus, nes mūsų tėtis anksti mirė, o dabar Šalčininkų ligoninėje negauna tinkamo gydymo“, – portalui „Delfi“ guodėsi jos dukra Kristina (pavardė redakcijai žinoma, – aut. past.).

Kristina pasakojo, kad jos mama į Šalčininkų ligoninę dėl širdies nepakankamumo buvo atvežta sausio 25 d. Dėl ligos esą moteriai ištino kojos, atsirado žaizdelės, pro kurias pradėjo sunktis skysčiai.

Vasario 9 d. Šalčininkų ligoninė norėjo pacientę tuoj pat išrašyti, dukros žodžiais tariant, motyvuodami tuo, kad taip ilgai laikyti ligoninėje jos negali.

„Atvažiavo mano sesė ir sakė: „Kaip jūs galite ją išrašyti tokios būklės? Mes jos net iki namų nenuvešime, nes be deguonies kaukės mama negali išbūti nė poros minučių“.

Mamos neišrašė, tačiau vasario 13 d. be mūsų žinios išgabeno į Santaros klinikų Onkologinį skyrių. Tačiau iš ten man, kaip dukrai, paskambino ir pasakė, kad negali priimti mamos, nes jos būklė tokia prasta, kad negali padaryti jokių tyrimų. Man pasakė, kad būklę reikia stabilizuoti ir tik tada vežti tyrimams. Taigi tą pačią dieną, apie 23 val., mama vėl greitąja buvo parvežta atgal į Šalčininkų ligoninę“, – pasakojo Kristina.

Respublikinė Vilniaus universitetinės ligoninės skubios pagalbos skyrius

Pasak „Delfi“ pašnekovės, kitądien susitikus su mamos gydytoja ji tiesiai šviesiai prisipažinusi: „Nesu savo praktikoje susidūrusi su tokia ligone ir mes net nežinome, kaip ją gydyti“.

Gydytoja neva pasiūliusi patiems artimiesiems suorganizuoti pacientės pervežimą į Respublikinę Vilniaus universitetinę ligoninę (RVUL), žadėjo ir išrašyti siuntimą, bet šeima norėtų, kad pervežimu pasirūpintų Šalčininkų ligoninė.

Kristina teigė, kad Šalčininkų ligoninėje ne tik nežino, kaip mamą gydyti, bet ir nesuorganizuoja jos pervežimo į RVUL, kur esą moteris buvo jau gulėjusi ir tada būklė buvo sėkmingai stabilizuota.

„Tegul perveža į Vilniaus Lazdynų ligoninę (RVUL), kur mamai buvo parinktas tinkamas gydimas ir ji buvo išrašyta geros būklės“, – sakė dukra.

Kristina teigė, kad Šalčininkų ligoninėje jos mama net patyrė patyčias.

„Šalčininkų ligoninėje gydytoja ir medicinos personalas mamai taikė psichologinį smurtą. Jie teigė, kad lašelinių ir deguonies tiekimai yra riboti ir klausė, ką ji darys, kai pasibaigs – ar pirks už savo pinigus. Taip pat sakė, kad neturi vaistų ir siūlė gerti savo, kuriuos turi“, – piktinosi dukra.

Portalas „Delfi“ kreipėsi į Šalčininkų ligoninės administraciją ir paprašė pakomentuoti minėtąją situaciją.

Dėl šio atvejo Šalčininkų ligoninė atliko vidinį tyrimą, po kurio portalui raštu pateikė štai tokį atsakymą: „Atkreipiame dėmesį, kad į Ligoninės administraciją kreiptasi nebuvo, o Jūsų pateikta informacija neatitinka realios situacijos.

Ligoninė savo pacientams teikia kokybiškas asmens sveikatos priežiūros paslaugas pagal savo kompetenciją. Pažymėtina, kad pasitaiko atveju, kai pacientų ar jų artimųjų lūkesčiai viršija Ligoninės kompetencijas ir Ligoninė apie tai informuoja, siūlydama ir/ar organizuodama ir/ar nukreipdama specializuotoms paslaugoms.

Taip pat informuojame, kad susisiekėme su pareiškėjais“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją