„Pagal mano turimą naujausią informaciją, visose šiose savivaldybėse paslaugos yra teikiamos, sugrįžta į savo vėžes, darbo organizavimas yra pasikeitęs“, – pirmadienį žurnalistų paklaustas apie situaciją gydymo įstaigose, iš kurių pasitraukė būrys medikų, sakė A. Dulkys.

„Lankiausi Raseiniuose, susitikau ir su naujais vadovais, bendravau su jų komandomis, tai tikrai gyvenimas grįžta į savo vėžes ir linkiu, kad tų nesklandumų ten būtų mažiau“, – kalbėjo ministras.

A. Dulkys taip pat planuoja lankytis Visagine, kur susitiks su trijų savivaldybių atstovais ir aptars sveikatos paslaugų situaciją Šiaurės rytų Lietuvoje.

„Kalbant apie Zarasus, planuojame vizitą į Visaginą, kur kartu su Visagino, Ignalinos ir Zarasų merais sėsime prie bendro stalo ir žiūrėsime apskritai bendrą paslaugų teikimą visose šitose trijose savivaldybėse“, – pridūrė ministras.

ELTA primena, kad vasarą dėl Raseinių ligoninėje ir poliklinikoje vykusių vadovų konkursų kilo medikų nepasitenkinimas – abiejų gydymo įstaigų darbuotojai skundėsi vykdytos atrankos neskaidrumu. Iš Raseinių ligoninės pasitraukė 7 medikai, abejoję vadovo konkurso skaidrumu bei išrinkto direktoriaus Gintaro Pikūno praeitimi.

Liepos pradžioje Zarasų ligoninę paliko 12 gydytojų, kurie nesutiko su savivaldybės įgyvendintu ligoninės reorganizavimu. Pasak medikų, vietos valdžia neatsakė į gydytojų keltus klausimus dėl tolimesnės ligoninės veiklos ir neatliepė jų prašymų.

Kelios dešimtys medikų paliko ir Vilniaus Centro polikliniką. Pranešta, kad iš darbo pasitraukė 40 darbuotojų – ne tik poliklinikos skyrių vadovai, bet ir beveik visa administracija, ūkio darbuotojai, atsistatydino gydymo taryba, o galiausiai Vilniaus meras atleido ir patį poliklinikos vadovą Zdislavą Skvarciany.

Šiais metais iš Vilniaus psichiatrijos ligoninės išėjo 68 darbuotojai, per pirmą rugsėjo savaitę pareiškimus išeiti įteikė 5 gydytojai. Kaip portalui „Delfi“ teigė ligoninėje dirbanti gydytoja, gydymo įstaigoje mažinami atlyginimai, dirbama žalingomis sąlygomis, darbuotojai nesijaučia gerbiami, o slaugytojai ir jų padėjėjai patiria mobingą.