„Tragiškas įvykis. Tragiškos žinios. Didvyriškai gelbėdamas jaunuolį sunkiai nukentėjo jaunas medikas. Deja, bet kova dėl jo gyvybės buvo pralaimėta. Situacija tokia, kad spaudžia gerklę ir trūksta žodžių“, – feisbuke rašė ministras.

„Reiškiu užuojauta žuvusio artimiesiems, visai Vilniaus greitosios medicinos stočiai bei greitosios medicinos pagalbos bendruomenei. Su tarnybos vadove detaliai aptarėme veiksmus ir pagalbą, kurios reikia tarnybos komandai artimiausiu metu. Individuali ir komandinė profesionalų psichologinė pagalba, tikiuosi, bent kažkiek prisidės prie smūgio, kurį mes visi jaučiame, sumažinimo“, – pridūrė jis.

Be to, pastaruoju metu kartojantis smurto prie medikus atvejams, A. Dulkys teigia palaikąs iniciatyvą griežtinti bausmes už smurtą prieš medicinos darbuotojus.

„Gelbėjantys neturi patys tapti aukomis. Nors šis atvejis ne apie smurtą, o apie pasiaukojimą ir didvyriškumą, bet tie, kurie aukojasi dėl mūsų, turi jaustis saugūs“, – akcentavo ministras.

Primename, kad antradienį Naujojoje Vilnioje traukinio vagonu-cisterna vaikščiojusį, elektros kabelį nutraukusį ir elektros nupurtytą paauglį gelbėjęs medikas trečiadienio vakarą nuo patirtų sužalojimų mirė. Dėl jaunuolio gyvybės medikai kovoja.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)