„Vykstu susitikti su Raseinių meru, nes toks buvo pageidavimas, kad susitiktume. Yra nauji (ligoninė ir poliklinikos – ELTA) vadovai, noriu pabendrauti su naujais vadovais“, – Eltai teigė ministras.

Arvydas Nekrošius

„Paskutinį kartą Raseiniuose buvau labiau per pandemijos laiką, tai net neteko normaliai pasižiūrėti gydymo įstaigų, daugiau žiūrėjome vakcinacijos dalykus, tai tikiuosi, kad bus galimybė susipažinti tiek su pirmine priežiūra – poliklinika, tiek su ligonine“, – pridūrė A. Dulkys.

Vasarą Raseinių ligoninei ir poliklinikai pradėjo vadovauti nauji direktoriai. Dėl organizuotų vadovų konkursų kilo medikų nepasitenkinimas – abiejų gydymo įstaigų darbuotojai skundėsi vykdytos atrankos neskaidrumu.

Iš Raseinių ligoninės pasitraukė 7 medikai, abejoję vadovo konkurso skaidrumu bei išrinkto direktoriaus Gintaro Pikūno praeitimi.

Paulius Aukštikalnis: „Buvome numatę šiai programai skirti iš viso net 174 tūkst. eurų, tačiau kiti tarybos nariai galvojo kitaip ir šiai programa buvo rasta tik apie 95 tūkst. eurų.“

Visgi, nepaisant medikų keliamų klausimų, Raseinių rajono meras A. Nekrošius ligoninės vadovu paskyrė praeityje teistą chirurgą G. Pikūną, o poliklinikos – Paulių Aukštikalnį. Pastarojo darbo sutarties galiojimas buvo sustabdytas Šiaulių apylinkės teismo, iki kol vyko tyrimas dėl konkurso.

Vis dėlto, buvusiai Raseinių poliklinikos direktorei Violetai Užringienei atsiėmus ieškinį, teismas nutraukė bylą dėl įstaigos vadovo konkurso rezultatų panaikinimo.