„Visada gerai turėti planą B, bet kam reikalingas tas planas B, jeigu dar planas A neįgyvendintas. Manau, nereikia lipti ant to grėblio ir sakyti, kad čia labai lengvai pakeisime vienus medikus kitais“, – LRT radijui antradienį teigė A. Dulkys.

Ministro teigimu, situaciją Raseinių rajono ligoninėje buvo galima labai greitai išspręsti, jei savivaldybė būtų sureagavusi dėmesingiau.

„Raseinių atveju, labai paprastai galima buvo tą klausimą išspręsti. Jei (gydytojams – ELTA) buvo abejonių – galima buvo papildyti (ligoninės vadovo – ELTA) komisiją kitais atstovais – nevyriausybinių, medikus atstovaujančių organizacijų, pasižiūrėti tas konkurso sąlygas ir niekas nebūtų nukentėję“, – pažymėjo A. Dulkys.

„Žmones reikia girdėti. Jei jiems trūksta pagarbos, jie turi abejonių dėl konkurso sąlygų, šitai galima atliepti jau plane A ir neskubėti į tuos planus B“, – teigia ministras.

Jis atkreipė dėmesį, kad, nepaisant ministerijos įsitraukimo, spręsti konfliktus ligoninėje pirmiausia yra pačios savivaldos užduotis.

„Visų pirma, tai yra savarankiška funkcija. Visąlaik pats kviečiu, kad nereikėtų (ligoninių – ELTA) paversti politine aikštele. Bet tokia politiko funkcija – paklausia patarimo, jį duodi, bet tada tau sako „ai, žiūrėkite, čia jau nebesikiškite“. Tai ir yra politinio žaidimo aikštelės kūrimas“, – pabrėžė A. Dulkys.

ELTA primena, kad Raseinių ligoninę ketina palikti 9 darbuotojai – 7 iš jų ligoninės direktoriui Vidmantui Merkliopui praėjusią savaitę įteikė prašymus išeiti iš darbo.

Anot medikų, mieste ėmė sklisti kalbos, jog savivaldybė jau turi naują ligoninės vadovą. Gydytojai paprašė mero konkursą organizuoti skaidriai, tačiau, jų teigimu, nebuvo išgirsti.

Savo ruožtu Raseinių rajono meras A. Nekrošius Eltai sakė medikų priekaištų nesuprantąs. Jo neįtikino ir gydytojų abejonės dėl skaidrumo organizuojant ligoninės vadovo konkursą.

Konkursas ligoninės vadovo pareigoms užimti vyksta šiuo metu. Jame, mero žiniomis, dalyvauja 5 kandidatai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)