„Dabartinis Klaipėdos meras, nors yra dar trumpą laiką, į istoriją įsirašė labai keistą puslapį – nežinau, ar pasaulio istorijoje galima būtų surasti tokį analogą, kad miesto vadovas kritikuotų tai, kad jo mieste valstybė steigia ir vystys universiteto lygio ligoninę“, – „Žinių radijui“ ketvirtadienį kalbėjo A. Dulkys.

„Juk šitos ligoninės steigimas yra ne tik Klaipėdos krašto, ne tik Vakarų Lietuvos, bet visos šalies pergalė. Juk darome trečią pagal dydį mokslo ir medicinos centrą. Nebent meras savęs ilgalaikėje perspektyvoje Klaipėdoje nemato“, – svarstė ministras.

„Pono Vaitkaus žodžius vertinu kaip jo susidūrimą su medicinos realybe. Jis dar tik 100 dienų meras, bet jaučiu, kad jo rankos jau svyra. Tai tikrai norėčiau palinkėti stiprybės rasti jėgų visų pirma sutvarkyti pirminę grandį Klaipėdoje – tai, kas yra savivaldybės rankose“, – teigė A. Dulkys.

Ministras pabrėžia, kad A. Vaitkus viešai kalba apie gerokai didesnes investicijas miesto sveikatos apsaugos sistemos įstaigoms nei yra numačiusi SAM.

Klaipėdos universiteto ligoninė

„Nežinau, kas tuos 250 mln. viešai vardina, gal ponas Vaitkus gali nurodyti tų žodžių autorių. Priminsiu, kad 2021 metais Klaipėdoje vyko atviras Sveikatos reikalų komiteto posėdis, kuriame buvo kalbama apie pokyčius. Kalbėjau ir apie galimas investicijas, minėjau apie 36 mln. eurų. Yra vieši to posėdžio įrašai, bet jų ponui Vaitkui žiūrėti nereikės, nes jis pats dalyvavo posėdyje“, – radijo laidoje pažymėjo A. Dulkys.

Jis taip pat nesutinka su A. Vaitkaus pastabomis, esą investicijos miesto gydymo įstaigoms vėluoja.

„Klaipėdoje nėra kažkokių išskirtinių sąlygų. (…) Sąlygos visoje Europos Sąjungoje vienodos. Klaipėdoje ir visoje Lietuvoje yra vienas ritmas, kokiu Europos Sąjungos investicijos ateina. Galiu tik patvirtinti, kad tai bus ne mažesnė nei 36 mln. eurų suma, kuri atkeliaus į Klaipėdos mieste esančias gydymo įstaigas per įvairius projektus“, – sako A. Dulkys.

„Vyriausybė tikrai nenorėjo, kad Klaipėda būtų užšalusio uosto vaidmenyje, tokio paties požiūrio linkiu ir savivaldybės vadovų komandai, pertvarkant pirminę sveikatos liniją“, – pažymėjo ministras.

ELTA primena, kad šią savaitę Klaipėdos meras A. Vaitkus nurodė, jog uostamiesčio ligoninių tinklo pertvarka neduoda reikiamo efekto, įstaigos pradeda veikti nuostolingai, iš darbo išėjo apie 50 gydytojų, o Vyriausybė neva nesilaikanti pažadų dėl milijoninių investicijų. Kaip skelbė naujienų agentūra BNS, balsuojant dėl ligoninių sujungimo projekto Klaipėdos taryboje, A. Vaitkus teigimu, tuometinė valdančioji koalicija numatė, kad investicijos sieks iki 250 mln. eurų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją