Gydymo įstaiga neigia, kad paciento kūnas aptiktas minėtose patalpose. Ligoninės atstovas viešiesiems ryšiams Vytautas Riaubiškis tvirtina, kad vyras rastas evakuacijai skirtoje laiptinėje, pirmame aukšte.

Per pirminę apžiūrą ant mirusiojo kūno išorinių smurto žymių nepastebėta. Panevėžio apskrities vyriausiajame policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas mirties priežasčiai nustatyti.

Vyras nuo pirmadienio buvo ieškomas kaip dingęs be žinios. Į policiją kreipęsi jo artimieji sakė, kad ligonis savavališkai pasišalino iš gydymo įstaigos. Pareigūnų žiniomis, tą dieną senjoras buvo išrašytas iš ligoninės.

Kodėl jis, nesulaukęs artimųjų, išėjo iš šeštame aukšte esančio Vidaus ligų skyriaus, kuriame gydėsi, ir kokiomis aplinkybėmis atsidūrė evakuacijai skirtos laiptinės pirmame aukšte, neaišku.

Prieš ketverius metus viena Vidaus ligų skyriaus pacientė, nuklydusi į Funkcinės diagnostikos skyrių, susižalojo. Garbaus amžiaus moteris ten pargriuvo ir smarkiai užsigavo. Ją, sukniubusią remontuojamame skyriuje, aptiko atėję dirbti statybininkai.

Pacientės artimieji tada reiškė pretenzijas gydymo įstaigai dėl to, kad skyrius, kuriame vyko remontas, nebuvo užrakintas. Ligoninės administracija aiškino, kad tą rytą, kai atsitiko nelaimė, statybininkai darbuotis į Funkcinės diagnostikos skyrių atėjo anksčiau – 6 valandą. Jie norėjo atlikti didelį triukšmą keliančius darbus dar iki 8 valandos, kad netrukdytų gydytojams dirbti.

Esą tuo metu pacientė sumanė išeiti iš ligoninės. Moteris pasiėmė daiktus, pasuko koridoriumi ir ėmė ieškoti lifto, tačiau pateko į remontuojamą skyrių.