Kaip skelbia lrt.lt, Centro poliklinikoje iš darbo išėjo poliklinikos skyrių vadovai, beveik visa administracija, ūkio darbuotojai, atsistatydino visa gydymo taryba.

Darbuotojų teigimu, išeiti iš darbo buvo pasirinkta dėl netinkamo diktatoriško vadovavimo, nesikalbėjimo su darbuotojais.

O praėjusią savaitę paskelbta, kad iš darbo Vilniaus savivaldybės sprendimu atleistas ir pats poliklinikos vadovas Zdislavas Skvarciany. Darbą jis pradėjo tik prieš metus.

Vilniaus savivaldybės atstovo Gabrieliaus Grubinsko teigimu, dėl poliklinikos vadovo buvo suformuota komisija.

Centro poliklinika

„Gavus skundą dėl Centro poliklinikos direktoriaus Z. Skvarciany elgesio, buvo suformuota komisija, kuri iš naujo vertino situaciją. Buvo atliktos visos reikiamos procedūros, kad būtų išsiaiškintos tiek viešoje erdvėje, tiek skunduose savivaldybei nurodytos aplinkybės dėl įstaigą paliekančių darbuotojų ir atsistatydinusios Gydymo tarybos, išklausyti visų pusių argumentai. Paaiškėjus, kad įstaigoje vyraujanti netinkama darbo atmosfera yra nulemta įstaigos vadovo elgesio, buvo priimtas įstaigos įstatuose numatytas sprendimas – atšaukti įstaigos vadovą iš pareigų.

Z. Skvarciany mero potvarkiu iš pareigų atšauktas liepos 7 d., laikinai poliklinikai vadovauti paskirtas Karoliniškių poliklinikos vadovas Vismantas Matulas. Nuo rytojaus (liepos 18 d.) Centro poliklinikos direktoriaus pareigas laikinai eis Centro poliklinikos antrinės asmens sveikatos priežiūros administratorė Laima Skrickienė. Šiuo metu savivaldybės tikslas užtikrinti sklandų tolesnį įstaigos darbą, konkursas į direktoriaus pareigas kol kas nėra paskelbtas“, – sakė G. Grubinskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)