Primename, kad NVSC specialistai vos tik gavę informaciją apie įtariamą susirgimą tymais, aiškinasi visus sąlytį turėjusius asmenis ir nukreipia juos skiepytis. Sąlytį turėjusių asmenų skiepijimas organizuojamas vos tik įtarus tymus, nelaukiant diagnozės patvirtinimo, Paskiepyti būtina per 72 val. po turėto kontakto, todėl, jei asmuo žino, kad turėjo sąlytį, tačiau negavo informacijos iš NVSC, jis turėtų nedelsiant kreiptis žemiau nurodytais kontaktiniais numeriais. Šiais numeriais taip pat gali kreiptis asmens sveikatos priežiūros įstaigos, jei į juos kreipiasi asmuo, teigdamas, kad turėjo sąlytį su įtariamu tymų atveju, rašoma pranešime spaudai.

Papildomi kontaktiniai telefonai Vilniuje, kitus galite rasti paspaudę čia:

Atkreipiame dėmesį, kad mūsų prioritetas yra sąlytį turėjusių asmenų paskiepijimas laiku. Asmens sveikatos priežiūros įstaigą pasiekęs NVSC patvirtinimas raštu neturėtų būti kliūtimi asmenims paskiepyti.

Daugiau informacijos apie tymus, rasite čia.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)