Toks reiškinys žinomas ortostatinės hipotenzijos vardu. Jis ypatingai pavojingas asmenims nuo 45 iki 55 metų, tvirtina mokslininkai, kurių tyrime dalyvavo 12363 savanoriai. Buvo tikrinamas jų kraujo spaudimas gulimoje padėtyje ir atsistojus. Savanorių sveikatos būklę specialistai stebėjo vidutiniškai 17 metų.

Per tą laiką apie 11 procentų tyrimo dalyvių buvo diagnozuotas širdies nepakankamumas ir tuo pačiu metu ortostatinė hipotenzija. Pastarojo sutrikimo neturinčių asmenų grupėje širdies nepakankamumas diagnozuotas tik 4 procentams tiriamųjų.

Specialistai tvirtina, kad panašių problemų su kraujospūdžiu turintiems žmonėms širdies nepakankamumo rizika išauga 54 procentais. Tyrimui vadovavusios Christine DeLong Jones manymu, ortostatinę hipotenziją būtina įtraukti į širdies nepakankamumo rizikos veiksnių sąrašą, kuriame jau yra hipertonija, diabetas bei koronarinė širdies liga.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)