Artimiausiu metu vaikų depresijos gydymui Jungtinės Karalystės valdžia išleis 22 mln. svarų (95 mln. Lt). Psichologai šios liūdinančios statistikos pagrindine priežastimi įvardija vaikų tėvų problemas ir dėl to patiriamą psichologinį spaudimą. Šiuolaikiniai tėvai iš visų jėgų priversti kovoti su nedarbu, finansinėmis problemomis, net priklausomybe nuo narkotikų ar alkoholio.

Dėl minėtųjų priežasčių Jungtinėje Karalystėje kas dešimtam 5-16 metų vaikui skiriami antidepresantai. Net 50 proc. atvejų depresijos simptomai pasireiškia vaikams, dar nesulaukusiems 14 metų. Anot specialistų, susiklosčiusią padėtį pakeisti galima mokyklose įdiegus psichologinės pagalbos sistemą.

Kai kuriems vaikams psichologų pagalbos prireikia jau per pirmuosius gyvenimo mėnesius. Kaip pavyzdį psichologai pasakoja atvejį berniuko, kuris dėl nerimo gydyti buvo pradėtas vos sulaukęs 18 mėnesių. Vaikas paniškai bijojo, jog jį paliks motina.

Psichologė Jo Russell įspėja: vaikų problemos prasideda iš karto po gimimo. Nerimas pasireiškia neįprastu mažylio elgesiu – jis mėto daiktus, juos laužo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)