Eksperimentą vykdę specialistai stebėjo daugiau nei 2 tūkst. vidutinio amžiaus Jungtinės Karalystės viešojo sektoriaus tarnautojų ir nustatė tiesioginį darbo valandų skaičiaus ir depresijos ryšį. Depresijos ir darbo trukmės priklausomybė išliko net ir tuomet, kai buvo atsižvelgta ir į socialinius bei demografinius veiksnius, konkretaus darbo ypatybes ir gyvenimo būdą.

Svarbu pažymėti, jog ir anksčiau specialistai buvo nustatę neigiamą per didelio darbo krūvio poveikį žmogaus sveikatai. Tačiau tik dabar tiksliai nustatyta, kiek darbo valandų pradeda kelti pavojų žmogaus fizinei ir dvasinei sveikatai.

Kaip teigia mokslų daktarė M. Virtanen, gali būti, jog darbas viršvalandžiais kartais gali ne tik nebūti žalingas, bet ir duoti apčiuopiamos naudos. Tačiau svarbu prisiminti, jog kiekviena viršvalandžių valanda padidina riziką susirgti depresiją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)