Kūdikis – reanimacijoje


Į Panevėžio miesto savivaldybės Socialinių reikalų skyrių su trijų mėnesių kūdikiu ėjusi panevėžietė, paslydo ir parkrito. Vaikelis, dėl kaukolės lūžių, paguldytas į Respublikinės Panevėžio ligoninės Intensyvios terapijos skyrių.

Respublikinė Panevėžio ligoninė, Infekcinių ligų skyrius

„Būklė stebima. Prognozės – geros. Gydymas bus tęsiamas namuose“, – naujienų portalui JP pasakojo kūdikio tėtis.

Pasiteiravus, ar jauna panevėžiečių šeima ketina kreiptis į tam tikras institucijas, dėl nepabarstytų takų, vyras atviravo, kad kol kas apie tai nemąsto, nes šiuo metu svarbiausia – vaiko sveikata.

Valo ir mechanizuotu, ir rankiniu būdu


Už kelių ir šaligatvių barstymą bei valymą mieste atsakinga AB „Panevėžio specialus autotransportas“. Bendrovės komunikacijos specialistė Justina Indulytė patvirtino, kad ketvirtadienį bendrovės miesto tvarkymo komanda dirbo savivaldybės prieigose ir buvo atsakinga už centrinės miesto dalies, t. y. Laisvės aikštės tvarką.

Justina Indulytė

„Visa Laisvės aikštės teritorijos dalis yra valoma pasitelkiant mechanizuotą ir rankinį valymą. Nurodytą dieną šioje atkarpoje, dėl visą parą vykusio snygio, buvo vykdomi mechanizuoto valymo ir mišinio barstymo darbai. Taip pat, nuo 6 iki 14 val. Laisvės aikštės prieigose sniego valymo ir druskos barstymo darbus rankiniu būdu atliko teritorijų valytojų komanda, kuri išvalo bei pabarsto tas atkarpas, kurių negalima valyti bei pabarstyti valant teritoriją mechanizuotu būdu. Sniego valymo ir dangos barstymo darbai buvo atlikti ir ties Panevėžio miesto savivaldybės Socialinių paslaugų skyriaus vieta. Sausio 4 dieną Laisvės aikštės prieigos, dėl vyraujančio snygio valomos ir barstomos buvo ne vieną kartą“, – sakė ji.

Intensyvinami valymo ir barstymo darbai


Anot komunikacijos specialistės, vyraujant sudėtingoms oro sąlygoms, vertinti, ar teritorija buvo nuvalyta ir pabarstyta tinkamai yra sudėtinga, nes nuvalytos teritorijos yra akimirksniu iš naujo užpustomos.

Panevėžio miesto savivaldybė

„Taip pat, aukšta minusinė temperatūra daro įtaką ir druskos mišinio veikimui bei fizikiniams dėsniams. Dėl šios priežasties yra intensyvinami pėsčiųjų teritorijų ir kelių barstymai. Bendrovės miesto tvarkymo komanda savo darbą vykdo ir siekia užtikrinti, kad gyventojai reikiamus taškus vyraujant prastoms oro sąlygoms pasiektų kuo įmanoma saugiau“, – tikino J. Indulytė.

„AB „Panevėžio specialus autotransportas“ apgailestauja, dėl šio jautraus ir liūdno įvykio. Reiškiame susirūpinimą šeimai, dėl sutrikdytos kūdikio sveikatos ir patirtų išgyvenimų“, – pridūrė specialistė.