Dantų balinimas soda, pelenais, vandenilio peroksidu ar pagal kokį kitą receptą, skelbiamą internete su odontologija nieko bendro neturinčių asmenų, gali pakenkti dantų emaliui ir dantenoms, įspėja ekspertai. Tokie būdai sparčiai populiarėja tarp jaunų mergaičių, kurios negali sau leisti profesionalaus dantų balinimo.

Tarp sveikatai pavojingų internete rekomenduojamų receptų galima paminėti patarimą valyti dantis muilu, druska, soda ir vandenilio peroksidu arba balikliu. Odontologai įspėja, kad šios priemonės gali pakenkti emaliui ir jį patamsinti, o ne pabalinti.

Pernai dantų balinimo procedūra buvo atlikta per 100 tūkst. žmonių, o tai penkis kartus daugiau nei prieš penkerius metus. Tačiau daugeliui Britanijos gyventojų profesionalus dantų balinimas, kurio kaina gali siekti ir 1300 svarų sterlingų, yra per brangus.

„Vis daugiau paauglių nepatenkinti savo dantimis, o internete gausybė dantų balinimo receptų. Kai kurie jų gali pakenkti dantims“, – tvirtina Londono dantų balinimo centro direktorius profesorius Andrew Ederis.