„Vakcinų nuo COVID-19 poreikis yra didžiulis. Todėl džiaugiamės galėdami suteikti reikšmingą paramą „CureVac“, pirmaujančiai mRNR technologijos srityje, toliau plėtojant ir vėliau tiekiant savo kandidatą į COVID-19 vakciną“, – sakė Stefanas Oelrichas, „Bayer AG“ valdybos narys ir „Bayer“ farmacijos skyriaus prezidentas. „Mes pasiryžę atverti savo pajėgumus ir infrastruktūrą, siekiant padėti įveikti pandemiją.“

„Labai džiaugiamės suvienydami jėgas su „Bayer“, kurios patirtis ir infrastruktūra padės mūsų kandidatui į vakciną „CVnCoV“ tapti dar greičiau prieinamam kuo daugiau žmonių“, – sakė dr. Franzas-Werneris Haasas, „CureVac“ generalinis direktorius. „Vystydami „CVnCoV“, stebime teigiamus rezultatus, o dabar turime ir stiprų partnerį, kuris perduos vakciną žmonėms, kuriems jos reikia, vos gavus reikiamą leidimą iš reguliuotojų.“

Remiantis bendradarbiavimo sutarties sąlygomis, „CureVac“ bus produkto rinkodaros teisės turėtojas, tuo tarpu „Bayer“ palaikys „CureVac“ vykdant operacijas Europos Sąjungos (ES) šalyse ir pasirinktose papildomose rinkose. „Bayer“ taip pat turi galimybę tapti preparato rinkodaros teisės turėtoju kitose rinkose už Europos ribų. Bendrovės planuoja pasitelkti savo stipriausias kompetencijas, kad „CureVac“ galėtų sklandžiai tiekti šimtus milijonų „CVnCoV“ dozių visame pasaulyje, kai tik bus gauti galutiniai patvirtinimai iš reguliuojančių institucijų. Kartu abi bendrovės siekia atlikti reikšmingą vaidmenį prisidedant prie COVID-19 pandemijos sustabdymo.

„CureVac“ šiuo metu plečia savo partnerių tinklą, kurdama, gamindama ir platindama kandidatą į vakciną nuo COVID-19. 2020 m. lapkričio mėn. bendrovė paskelbė, kad išplės Europos gamybos tinklą, bendradarbiaudama su „Wacker“ ir „Fareva“. 2020 m. gruodžio 14 d. įmonė pasiekė dar vieną svarbią pergalę vystant „CVnCoV“, pradėdama pasaulinį pagrindinį 2b/3 fazės klinikinių tyrimų etapą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)