Lietuvos statistikos departamentas penktadienį paskelbė, kad nuo COVID-19 ligos mirė mažas vaikas iki 9 metų. Tai jau penktas mažametis, miręs nuo šios ligos ir antras vaikas, nesulaukęs paauglystės.

Žinoma tik, kad mirė berniukas, bet savivaldybė, kurioje jis gyvena ir tikslesni duomenys apie vaiką yra įslaptinti. Vaikas nebuvo skiepytas, bet nežinoma, ar jis pagal amžių jau galėjo gauti vakciną.

COVID-19 liga praėjusį savaitgalį pasiglemžė ir paauglę. 10–19 metų mergaitės mirtis buvo registruota kovo 19 dieną. Tikslesnė informacija vėlgi yra įslaptinta.

Nuo koronaviruso Lietuvoje mirė trys paaugliai: dvi merginos ir vienas vaikinas. Tik vienas miręs paauglys buvo pilnai paskiepytas.

COVID-19 nepagailėjo ir 30–39 metų Vilniaus rajono savivaldybės gyventojos gyvybės. Jos mirtis registruota kovo 24 d. Moteris buvo neskiepyta.

Klastinga liga šią savaitę pražudė ir du klaipėdiečius. Kovo 23 d. Klaipėdos mieste užgeso 30–39 metų pilnai paskiepytas vyras, dieną anksčiau – tai pačiai amžiaus grupei priklausiusi nepaskiepyta arba paskiepyta ne pilnai moteris.

Statistikos departamentas primena, kad tarp pilnai paskiepytų, kurie mirė nuo COVID-19 ligos, labai dažnai patenka asmenys su imunosupresinėmis būklėmis, kuriems negalėjo susiformuoti pilnavertis specifinis imunitetas (limfocitinės leukemijos, organų transplantacijos, autoimuninės ligos).

Ketvirtadienį Lietuvoje nustatyti 3938 nauji COVID-19 užsikrėtimo atvejai. Pirmą kartą užsikrėtė 3314 žmonių, pakartotinai – 624.

Nuo koronaviruso sukeltos ligos mirė 13 žmonių, iš jų 12 buvo nepaskiepyti arba paskiepyti tik iš dalies. Praėjusią parą mirė po vieną 0–9, 30–39, 50–59 ir 60–69 metų amžiaus grupės asmenį, du 70–79, keturi 80–89 ir trys 90–99 metų amžiaus grupėms priklausantys asmenys. Paskiepytas buvo tik 50–59 m. amžiaus grupei priklausęs mirusysis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Dalintis
Nuomonės