Lūžę kaulai operacijos metu sudėti į vieną teisingą padėtį, sutvirtinti metalinėmis plokštelėmis, bet žandikaulis užfiksuotas papildomai, kad nejudėtų, kol kaulai suaugs. Dėl to mergina negali išsižioti, ji maitinama per ploną šiaudelį, rašoma kauno.diena.lt.

Daug metų Kauno klinikose dirbantis Veido ir žandikaulių chirurgijos klinikos vadovas profesorius Ričardas Kubilius sako, kad pacientų, kurie yra patyrę žandikaulio traumų, turi daug, bet atvejo, kad taip žiauriai būtų sužalota nepilnametė, nepamena.

„Pirmas toks atvejis mūsų praktikoje, – liūdnai konstatavo profesorius R. Kubilius. – Būtina užtikrinti, kad tokių atvejų nebūtų. Baisu, labai baisu.“

Merginos advokatas Mindaugas Vasiliauskas Kauno.diena.lt portalui teigė, kad kol kas jo ginamoji nebuvo apklausta.

„Ją planuojama išleisti artimiausiomis dienomis, tačiau ne namo, o į reabilitacijos kliniką. Gydymas bus tęsiamas. Mergina kol kas parodymų nedavė, nes negali normaliai kalbėti“, – pirmadienio popietę sakė advokatas.

M. Vasiliausko teigimu, merginai šiuo metu teikiama ir psichologo pagalba.

Iškart po nelaimės teismo medicinos ekspertai merginai konstatavo nesunkų sveiktos sutrikdymą, tačiau šis sprendimas dar gali keistis atlikus visus ikiteisminio tyrimo veiksmus.

Jeigu teismo medicinos ekspertai konstatuos, kad sužalojimai sunkesni nei nežymūs, dėl merginos sužeidimo bus pateiktas atskiras kaltinimas.

Pirmadienio popietę E. Mikalainienė portalui kauno.diena.lt tikino, kad šiuo metu tyrimas vyksta intensyviai.

DELFI primena, kad ikiteisminis tyrimas dėl nepilnametės sužalojimo ir galimo pasikėsinimo išžaginti gegužės 26 dieną pradėtas Tauragės apskrities vyriausiajame policijos komisariate.

Žiniasklaidoje skelbta, jog mergina buvo sunkiai sužalota. Įtarimai dėl pasikėsinimo išžaginti buvo pareikšti vienam asmeniui.

Jis buvo paleistas iš laikinojo sulaikymo paskyrus kelias kardomąsias priemones. Pasak prokuratūros, šiuo metu tyrime renkami visi reikalingi duomenys, kad nusikaltimas būtų ištirtas kuo objektyviau ir greičiau.

Šoką patyrė užpultos ir sužalotos mergaitės draugės, kurios ją ir surado. Medikams paskambinusios mergaitės uoliai vykdė greitosios pagalbos specialistų nurodymus ir darė viską, kad tik jų draugė neprarastų sąmonės.