Deja, dėl dializės organizme itin sumažėjo kalcio kiekis, tad deformavosi mergaitės kojos. Kelis kartus per tuos metus sveikatos būklė buvo tokia sunki, kad nei specialistai, nei tėvai jau nebesitikėjo, jog Alice pasveiks.

Šešių mėnesių A. Skinner tapo jauniausia paciente Didžiojoje Britanijoje, kuriai pradėtos taikyti dializės procedūros. Netrukus paaiškėjo, kad jos tėvai negali būti donorais savo dukrai, tad inkstų transplantavimo operacijos ilgokai teko laukti. Tik 2008 metais buvo rastas donoras, nors ir jo tinkamumas nebuvo idealus. Užtat mergaitė pirmą kartą galėjo paragauti šokolado ir gazuotų gėrimų, kurie iki to laiko jai buvo visiškai uždrausti.

Deja, po metų paaiškėjo, kad mergaitės galvoje kaupiasi skysčiai ir būtina smegenų operacija. Dar vienos operacijos metu chirurgai implantavo specialius kelių implantus – taip buvo pakoreguotas kojų kreivumas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)